Přejít k hlavnímu obsahu

Konec favorita i skvělá jízda Astralis! BLAST Premier zná finalisty, kteří se porvou o postup

30. 4. 2022 | 20:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Evropská část BLAST Premier Spring Showdown 2022 pomalu, ale jistě vrcholí. Oba dva semifinálové zápasy měly zajímavý a nečekaný průběh, jasné však po dnešku je, že o místenku na jarní finále si to rozdají ENCE a Astralis. Sledujte jejich bitvu v neděli večer exkluzivně na kanále PLAYzone!
Astralis se vrací forma!
Astralis se vrací forma!
Zdroj: HLTV.org

V prvním špílu se odehrál boj mezi čtvrtým, respektive pátým týmem světa. Mírnější favorit Heroic nezačal vůbec dobře, na mapě Ancient stříleli především ENCE, kteří Dány přehráli 16:9. Pětice evropských střelců byla na koni i na Overpassu,  jenže když za útok přišel krach v podobě pouhých tří bodů, Heroic zápas poslali na rozhodující  Mirage. Tady se však ukázalo, jaká síla se ukrývá v hráčích okolo madena či Snappiho. Druhou ztracenou mapu totiž hodili za hlavu, a svého soka prakticky eliminovali už v první půli, kterou opanovali 13:2. Celý zápas se pak už jen dohrál do stavu 16:5. Heroic překvapivě končí, ENCE jdou do finále.

Jestliže se dal první zápas považovat za celkem vyrovnaný, o tom druhém už to říct nejde. Na úvodní mapě Nuke to bylo mezi Astralis a NiP vyrovnané jen v první polovině. Pak otěže plně přebrali střelci z Dánska, kteří předvedli silnou CT stranu a zvítězili 16:11. Nindžové následně chtěli menší zaváhání napravit na své domovské mapě Mirage, jenže narazili na opravdu tvrdý odpor. Astralis na své bezmocné soupeře vlétli jako uragán, doslova a do písmene jim za celou mapu darovali jedno jediné kolo a právem postupují do finále!

V americké části se dějí možná ještě zajímavější věci. Včera jsme vás informovali o tom, že GODSENT eliminovali Evil Geniuses. Dnes ale přišly mnohem překvapivější novinky. Complexity jasně prohráli s MIBR, paiN pak dokonce eliminovali Team Liquid! Díky těmto nečekaným výsledkům má celé semifinále kompletně brazilské složení - FURIA, GODSENT, MIBR, paiN. To se jen tak nevidí, a bohužel to jen dokazuje to, jak na tom momentálně je severoamerická scéna.

Jak jistě víte, celou evropskou část vysíláme exkluzivně na našem kanále PLAYzone. A když už jsme došli až sem, neochudíme vás ani o samotné vyvrcholení turnaje. Finále ENCE vs. Astralis startuje v neděli v 19:30, nenechte si ho ujít a doražte!

Štítky: BLAST PREMIER
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.