Přejít k hlavnímu obsahu

Míříme do finiše PGL Majoru! Osmička nejlepších se před tisíci diváků utká o vysněný titul

19. 5. 2022 | 09:40 Counter-Strike 2 Preview
To, na co všichni čekali, je tady. Šestnáct celků bojovalo v nevyzpytatelné Legends fázi belgického PGL Majoru o vstupenky do play-off. Úspěšná byla na samotném konci jen polovina startovního pole. Kdo si to před živým publikem v Antverpském sportovním paláci rozdá o titul? Nováčci, ale i ostřílení borci!
Poslední Major PGL Stockholm
Poslední Major PGL Stockholm
Zdroj: PGL

Je zajímavé, že se do play-off (Champion stage) dostalo jenom pět celků z nejlepší světové desítky. Trio z popředí, FaZe Clan, NAVI a ENCE sice nechybí, o 500 tisíc dolarů a obří úspěch si ale nezahrají třeba Cloud9, G2 Esports nebo Vitality. Ti totiž zklamali v Legends fázi, která koneckonců nabídla mnoho nečekaných momentů.

Tím vůbec největším byla jednoznačně spanilá jízda Team Spirit, jehož hráči i bez svého zabanovaného trenéra ukázali, čeho jsou schopni. Výsledek 3:0 od choppera a spol. nikdo nečekal, postup je ale zcela zasloužený. Pohádka navíc ještě nemusí spět ke svému konci. V prvním kole totiž Rusové vyzvou hratelný tým FURIA, který jako jediný bude srdnatě reprezentovat zámořskou scénu. 

Dalším, kdo se do play-off dostal bez jediné prohry, jsou obhájci loňského titulu ze Stockholmu - NAVI. Ti opět chytili slinu a jdou si pro obhajobu. V prvním kole obdrželi nepříjemného soka v podobě Heroic. O těch se ale dlouhou dobu ví, že jim to zkrátka před diváky „nelepí“. Kdy jindy to ale změnit?

PGL Major 2022 Antverpy: Play-off
PGL Major 2022 Antverpy: Play-off
Zdroj: PGL

Pokud se Dánům nepodaří uspět, horkým kandidátem na zastavení CIS mašiny budou stoprocentně FaZe, kteří se před NAVI nedávno vyhoupli do čela světového žebříčku. Vypadá to, že jim to v týmu šlape a teď mají ideální možnost ukázat, že jejich top forma nebyla pouhou výsadou posledních měsíců. Pozor ale na první kolo, švédští NiP totiž s posilou Brollanem předvedli bravurní výkony, věří si, a budou chtít postoupit. 

Poslední čtvrtfinálovou dvojičkou jsou ENCE a Copenhagen Flames. Obě mužstva by si za své výkony zasloužila postoupit, dál ale může jen jedno. Třetí nejlepší tým světa kolem kapitána Snappiho hraje dnem ode dne lépe, to samé se ale dá říct i o skvěle fungující Dánech. Bitva o postup do semifinále a potencionální vyzvání NAVI bude velká.

Celé play-off odšpuntuje zápasem NiP vs. FaZe už ve čtvrtek v 16:30, šampiona pak poznáme po nedělní dvacáté hodině. Vše navíc proběhne před, doufejme, našlapaným Antverpským sportovním palácem, o zábavu tak nebude nouze ani na oficiálním Twitch kanále či během česko-slovenského vysílání.

Chystáte se někdo přímo do Antverp?

Ano, jedu!
0% (0 hlasů)
Ne, budu sledovat doma.
100% (1 hlas)
Celkem hlasů: 1
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.