Přejít k hlavnímu obsahu

Vicemistři ČR z eSuby se spojují! Reprezentovat ale budou jinou organizaci

6. 8. 2023 | 18:40 Counter-Strike 2 Přestup
Slovenská profesionální organizace UNiTY se v létě odhodlala k dalším změnám ve své CS:GO divizi. Dnes byly oficiálně potvrzeny příchody dvou nových tváří, které skončily v ENTERPRISE.
eSuba na Tipsport MČR CS:GO 2022
eSuba na Tipsport MČR CS:GO 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

UNiTY jsou od svého vstupu na Counter-Striku jako na houpačce. Prvotní složení se neujalo podle představ, ale vedení postupně začalo budovat kádr, který má na to zabojovat o účast na finále mistrovské sezóny. První důležitý krok udělali už díky skupinám Tipsport CS:GO Bratislava, tím však práce teprve začíná.

Z původní sestavy ze začátku roku se v manšaftu udržel pouze Dominik „NIO“ Maxian. Toho ale doplnil bývalý parťák Lukáš „luko“ Hrabčík a trojlístek loňských reprezentantů eSuby dotvořil ještě Lukáš „Levi“ Bouřa. Ani to není konečná. V tomhle týdnu se UNiTY podařilo dotáhnout přestupy dalších dvou vicemistrů.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Už dříve v týmu skončil Tomáš „NITRO“ Kočik a z několika variant možných sestav se do té finální nevešel ani talentovaný Lukáš „luke“ Vánský. Na jejich místa nyní přicházejí Martin „Pechyn“ Pechoušek a Jakub „M1key“ Krausko, kteří už s UNiTY nějakou chvíli trénují, ale s přípravou oficiálního oznámení se čekalo na media day. Organizace se na přestupu dohodla s ENTERPRISE, kde oba hráči seděli od června na lavičce.

CS:GO fanoušci eSuby tak jásají, ke kompletní pětici loňských vicemistrů chybí už jen Dominik „blogg1s“ Janita, v tuto chvíli také mimochodem bez angažmá. Na tréninkovém serveru se navíc s týmem objevuje kouč Dominik „desty“ Černý, což by byla třešnička na dortu. Nejde už sice o modrou krev, ale barva dresů slovenského profesionálního celku má podobné odstíny. Dotáhnout to UNiTY až na Tipsport MČR CS:GO?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.