Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport berou stříbro! Jejich heroickou jízdu Evropou zastavili až Space

20. 8. 2023 | 21:41 Counter-Strike 2 Reportáž
Tak blízko, a přitom tak daleko. Sampi.Tipsport se jako první český nebo slovenský tým dokázali probojovat až do samého finále turnaje v rámci Champion of Champions Tour, na několik parádních výsledků ovšem navázat nedokázali. S pomyslným stříbrem na krku ovšem z CCT East Europe Series 1 odcházejí s hlavou vztyčenou a parádním příslibem do budoucna.
Sampi.Tipsport berou stříbro
Sampi.Tipsport berou stříbro
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Sampi.Tipsport si tu nejlepší formu posledních dní nechali na CCT East Europe Series 1. Po dvou výhrách ve swissu si následnými dvěma prohrami sice trochu zahrávali, ale vítězstvím nad týmem Insilio si zajistili play-off. Hned v 1. kole si vysloužili měření sil proti OG a známý evropský tým vyprovodili bez ztráty mapy.

Čtvrtfinále přineslo další parádní skalp 9 Pandas, jenž předtím z turnaje vyřadili Bad News Eagles. Na Sampi.Tipsport tak čekal finálový den, který měl rozhodnout o všem. Jejich soupeřem pro semifinále byli 500 z Bulharska. Hristiyan „REDSTAR“ Pironkov sice pokračoval ve svých špičkových výkonech z poslední doby, na slovenskou pětici ale jeho tým recept nenašel. Po mapách 16:10 a 19:17 postoupili Sampi do finále!

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Papírové předpoklady ovšem naboural tým Space. Ten nepřestává překvapovat a tentokrát si vyšlápl na Monte. Dominantním výkonem se proti čtvrtfinalistům Majoru vyšvihl Danila „TruNiQ“ Polymordvinov.

Kvůli postupu do finále museli Sampi.Tipsport vzdát zápas v rámci CCT North Europe Series 7, odkud s bilancí 1-3 tím pádem vypadli. Myšlenky ovšem měli někde úplně jinde. Ve finálovém střetnutí proti Space.

Jako první si ruský soupeř zvolil mapu Nuke, což se ukázalo jako dobrá volba. Po zisku 11 bodů za útočnou polovinu Space hravě zakončili první část partie výhrou 16:7. Stejné vedení si Rusové drželi i na Overpassu, kde ale Sampi.Tipsport zaveleli na comeback. Ve 30. kolem bohužel Space ukončili snahu slovenského týmu a odnáší si 22 tisíc dolarů. Sampi ovšem předvedli parádní jízdu a stříbro je krásnou odměnou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.