Přejít k hlavnímu obsahu

Lane swapů bylo dost. Jak chce Riot učinit přítrž populární, ale kontroverzní taktice?

21. 5. 2024 | 12:00 League of Legends Update hry
Lane swapy se během MSI staly žhavým tématem. Zatímco občasné změny na linkách mohou působit zajímavě, příliš časté swapy narušují rovnováhu hry a divákům postupně i tahle show přestala chutnat. Jak se s kontroverzní taktikou chtějí vývojáři vypořádat?
League of Legens Summoners Rift
League of Legens Summoners Rift
Zdroj: Riot Games

Koncem jarního splitu se lane swapy staly populární taktikou po celém světě. Pořádný boom ale zažily až na Mid-Season Invitationalu. Kdo je neovládal ten jakoby na turnaji neměl co dělat. Nebylo dne, kdy by diváci nesledovali lane swap a to, co zpočátku bylo vzrušující a zajímavé, se postupně stalo velmi frustrující. Nejen pro hráče, ale i diváky. Proto se upraví hodnoty zpěvnění a zlata u první věže, aby se tento jev omezil.

Tahle změna by měla přijít poměrně brzy, a to s příštím patchem 14.11. Vedoucí herní designér League of Legends Matt „Phroxzon“ Leung-Harrison ji potvrdil na sociálních sítích. „I když si myslíme, že postupem času se týmy přizpůsobovaly rozdílům mezi hráči, v některých případech je to optimálnější, než bychom chtěli,“ sdílel Phroxzon myšlenky vývojářů a poukazoval při tom na metu dvou ADC na krajních částech mapy.

Dalším žhavým tématem je K’Sante. Nenáviděná postava je v kompetitivní sféře stále neskutečně silná, informace o jeho buffu proto šokovala. Riot ale zařadí zpátečku. „Ačkoli proti němu existují příznivé matchupy, nebyl dostatečně zranitelný. Krátkodobě se zaměříme na snížení jeho schopnosti absorbovat poškození pomocí jeho W. V budoucnu plánujeme větší změny, které mu dají výraznější silné a slabé stránky,“ slíbil Phroxzon.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.