Přejít k hlavnímu obsahu

Nejsledovanější český streamer se stává ambasadorem českého fotbalového klubu

11. 6. 2024 | 19:30 Twitch
Náznaky posledních dní jsou konečně oficiální. Fotbalový klub z Podještědí do svých vod ulovil skutečně velkou rybu. Nejedná se o brankáře, obránce ani útočníka, ale o ambasadora. FC Slovan Liberec uzavřel spolupráci s Vojtěchem „Agraelus“ Fišarem, rodákem z Liberce a jedním z nejvýraznějších českých internetových tvůrců, a jeho kamarádem Radovanem.
Agraelus a Radovan
Agraelus a Radovan
Zdroj: FC Slovan Liberec

Česká streamerská jednička v posledních dnech na svých sítích naznačovala, že se něco chystá ve spojení s fotbalem. Sám Agraelus sice nikdy nebyl jeho velkým fanouškem, jeho celoživotní kamarád Radovan však ano. Když mu ale ukázal seriál „Vítejte ve Wrexhamu“, tak ho okamžitě namotal na krásu velkého fotbalu.

„Možná se divíte, jak jsem se do tohoto průs*ru dostal. A přitom to byl celkem spokojenej život. Streamoval jsem si pro skvělou komunitu, pravidelně cvičil, nakupoval crypto, cestoval po světě, chodil na koncerty... Co víc si sakra obyčejnej kluk z Liberce může přát? Dokud mi Radovan neukázal ten osudovej dokument,“ zní v oznamovacím videu s hudebním podkresem, který můžete znát z mnoha seriálů či filmů. „Co teď, ty vole?“ ptá se Agraelus.

Teď se budou dít věci, o tom není pochyb. Místní patriot se totiž oficiálně stává ambasadorem fotbalového klubu z Liberce pro nadcházející sezónu. „Cílem tohoto partnerství je představit Slovan Liberec jako značku mladé generaci na sociálních sítích různou formou, mimo jiné prostřednictvím série videí ironizujících reálné kroky a rozhodnutí klubu,“ zní na stránkách Slovanu Liberec. Důležitou roli bude samozřejmě nadále hrát Radovan.

„Za chvíli vydáme něco, co bude asi hodně kontroverzní,“ napsal na svůj X profil desítky minut před odhalením Ondřej Kania, nový majitel libereckého Slovanu. „Tehdy mi to přišlo šílený a zároveň geniální, a ten pocit trvá doteď. Jsem strašně zvědavý, jaký to bude mit dopad na značku Slovan Liberec,“ popisuje Kania své myšlenky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.