Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči smutní, Cyberpunk 2077 mohl zavítat do vesmíru. Uniklé rozšíření ale bylo zrušeno

18. 6. 2024 | 10:00 Gaming
Práce na populárním herním titulu Cyberpunk 2077 se sice chýlí ke konci, ale přesto se komunita dočkala leaků, které naznačily nový zajímavý obsah. Druhé DLC ale na Phantom Liberty nenaváže. Po ukončení vývoje se tak alespoň můžeme podívat na uniklé obrázky.
Měsíc v seriálu Cyberpunk Edgerunners
Měsíc v seriálu Cyberpunk Edgerunners
Zdroj: Netflix

Cyberpunk 2077 se po svém vydání dlouho ladil k dokonalosti a nový obsah šel stranou. Jediným velkým rozšířením tak bylo DLC s názvem Phantom Liberty, další už vývojáři připravit nestihli. S informací o druhém rozšíření nyní přišel anonymní leaker na webu 4chan. Jeho důvěryhodnost sice není neprůstřelná, ale spousta detailních informací a screenshotů naznačuje, že se v dílnách CD Projektu opravdu něco chystalo.

Nadupaný herní titul se mohl dočkat DLC v podobě rozšířené mapy mimo samotné Night City. Vydat jsme se měli na Měsíc! Odhalené informace ukazují snímky měsíční základny s mapami a daty souborů pro území zážitků mimo mapu. Dle tradic herní kultury Cyberpunk 2077 je právě Měsíc velmi silně kolonizován a osídlen téměř 60 000 lidmi. Mohlo by se tedy jednat o jedinečnou lokalitu, která se však zřejmě nenaplní.

Měsíční mapa měla být součástí základní hry, vývojáři se však během tvorby museli odklonit od původního plánu. Místo toho se v průběhu rozhodli na maximum vylepšit herní zážitek ze samotného Night City a skrze Phantom Liberty. Po velkých očekáváních a neúspěšném debutu s nespočtem chyb a bugů se z tohoto RPG titulu postupně stala jedna z nejlepších her s aktivním hráčských poolem i několik desítek tisíc hráčů denně.

Komunita na úniky informací reaguje velmi negativní, ať už se podíváte do diskuze na jakékoliv sociální síti. Hráči jsou zdrceni z faktu, že přišli o nejspíše velice nadupané DLC s obřím potenciálem. „Hádám, že jim prostě v průběhu vývoje došel čas. Strávili mnohem více času opravováním původního vydání, než chtěli,“ má jasno jeden z hráčů. Spoustu z nich ale doufá, že měsíční obsah dorazí v budoucím pokračování neboli „Projektu Orion“.

Štítky: Cyberpunk, leak, DLC