Přejít k hlavnímu obsahu

Larian koncem roku odstoupí od Baldur's Gate 3. Do té doby však chystá ještě několik funkcí

18. 6. 2024 | 13:00 Gaming
Jednou z nejuznávanějších a nejrychleji rostoucích RPG her desetiletí je bezpochyby Baldur's Gate 3. Již od svého vydání měli vývojáři neuvěřitelnou podporu a vysoká hratelnost, jakou měla hra při svém debutu, jim dávala motivaci na hře pracovat ve dne v noci. Do konce roku má společnost Larian Studios stále ještě nějaké plány, pak dá údajně ruce od projektu pryč.
Baldur's Gate 3
Baldur's Gate 3
Zdroj: Larian Studios

Vývojářský tým, který stojí za vznikem hry Baldur's Gate 3, by měl dle slov generálního ředitele Larian Studios údajně odstoupit po nadcházející aktualizaci, která hru čeká v září tohoto roku. Opravovat by se dle všeho měly v budoucnu už pouze velmi kritické chyby. Hra však v současné době žádné takové nevykazuje a zdá se být téměř na 100 % vypilovaná. Vývojáři pochybují, že nějaká aktualizace vzhledem k výbornému stavu hry v budoucnu bude potřeba. 

Generální ředitel Swen Vincke potvrdil již v minulosti, že pro Baldur's Gate 3 nebudou žádná velká rozšíření a že nadcházející díl tato společnost tvořit nebude. „Naše studio radši vyvíjí své vlastní originální projekty, než aby se navždy připoutalo k jednomu,“ sdělil Vincke sledujícím na sociálních sítích.

Ještě než dá společnost od hry ruce pryč, čeká ji kopa práce. Ke konci tohoto roku se hráči mohou těšit na funkce jako je crossplay, fotografický režim nebo vylepšené konce.

V plánu je také prohlídka oficiálních moddingových nástrojů. Díky této sadě budou schopni šikovní moddeři tvořit rozšiřující obsah do hry na vlastní pěst. Na první pohled se zdá, že společnost „předává“ hru do rukou fanoušků.