Přejít k hlavnímu obsahu

Ředitel FromSoftware se vyjádřil k propouštění zaměstnanců. Firma něco takového rozhodně nechystá

18. 6. 2024 | 19:00 Gaming
Vztah společnosti FromSoftware s mateřskou firmou Kodokawa je údajně na velmi dobré úrovni. Generální ředitel Hidetak Miyazaki slíbil, že dokud bude mít firmu pod palcem, nebude chtít své zaměstnance propustit a připojit se tak na hromadnou vlnu propouštění v herním průmyslu.
Elden Ring
Elden Ring
Zdroj: FromSoftware

Výsledky vlny akvizic, které proběhly v herním průmyslu, se ve výsledku zdají být hrozné. Ačkoliv se akcionářům údajně tímto krokem zvýší zisky pro příští fiskální rok, v herním průmyslu je to spíš krok zpět. 

Tento „trend“ pohltil například společnosti Arkane Austin nebo Tango Gameworks a v současné době se objevují spekulace také společnost FromSoftware, jejíž mateřskou firmou je Kadokawa Corporation. Ačkoliv má FromSoftware neuvěřitelné zisky a je jedním z hlavních příjmů Kadokawy, i tak se zaměstnanci o svá místa bojí.

Společnost stojí například za hrou Elden Ring, které se prodalo už více než 25 milionů kopií, což však neznačí, že si zaměstnanci udrží pozice. Podobný scénář jsme mohli totiž vidět u jiných zmíněných firem. I přes velké úspěchy propouštěly své zaměstnance například EA, 2K nebo Sony. Prezident společnosti FromSoftware, Hidetak Miyazaki, otevřeně promluvil o situaci s jeho firmou a také o tom, jak to vidí mateřská společnost Kodokawa. 

Chci říct, že to není něco, co bych zaměstnancům FromSoftware přál za milion let. Jsem si docela jistý, že naše mateřská společnost Kodokawa tomu rozumí a sdílí stejný názor,“ sdělil Hidetak médiím.

Po obrovském úspěchu hry Elden Ring se navíc společnost rozrostla a v současné době je natolik velká, že by dokázala tvořit i dvě hry najednou. „Myslím si, že je to pravda. A myslím si také, že lidé z Kadokawy, naší mateřské společnosti, chápou, že tento názor zastávám velmi pevně. I když nemůžeme na 100 % říct, co přinese budoucnost. Alespoň pokud je tato společnost mojí zodpovědností, tak nedovolím, aby se to stalo, takže doufejme, že si z toho naši hráči a naši fanoušci mohou vzít trochu jistoty,“ ujistil Hidetak své sledující.