Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči po celém světě hlásí potíže s Vanguardem. League of Legends i Valorant v problémech

Zapojení Vanguardu do League of Legends je jedním z nejkontroverznějších rozhodnutí Riot Games za poslední roky. Fanoušci si stěžovali především na omezení soukromí nebo výkonu. Prostě očekávali problémy. A ty se dostavují. V úterý odpoledne hráči po celém světě hlásí potíže s League of Legends i Valorantem. Hry nejedou a hlavním problémem je již zmiňovaný anti-cheat systém Riot Vanguard.
Riot Vanguard League of Legends
Riot Vanguard League of Legends
Zdroj: Riot Games

„Nemůžu se připojit ke klientovi. Nelze načíst žádnou historii a po +- 30 sekundách se zobrazí chybový kód VAN 84. Děje se to zatím jen chvíli,“ hlásil jeden z hráčů na Redditu a stovky se k němu rychle přidávaly. Jeho problém totiž nebyl ojedinělý, podobně na tom byli uživatelé po celém světě.

Nešlo jen o Evropu, do diskuze se přidávali i hráči z Oceánie nebo Severní Ameriky. Potíže byly rozdílné. Někdo se nemohl vůbec přihlásit do League of Legends, někteří hlásili odpojování ze zápasů a ztrátů bodů. Všechny errory ale měly svůj společný zdroj - Riot Vanguard.

Hlášek bylo více, všechny se ale týkaly Vanguardu. Anti-cheat nefungoval, jak měl, což pochopitelně ovlivnilo i samotnou hru. Ta totiž bez Vanguardu nejede. „Zdá se, že tři lidé se odpojili kvůli podobným problémům v mé poslední hře a nemohli se znovu připojit. Byl to ranked a dostal jsem penalizaci. Díky, Riote,“ napsal jeden z rozhněvaných hráčů.

Jenže nezůstalo jen u League of Legends. Riot Vanguard totiž využívá i střílečka Valorant, problémy hlásili i hráči dalšího titulu z dílny Riot Games. I ti už si s anti-cheatem užili své. Sociálně sítě her od Riotu jsou zasypány zprávami od hráčů, kteří požadují jediné - opravu Vanguardu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).