Přejít k hlavnímu obsahu

Soutěž domácích talentů má za sebou úvodní kolo. Kdo jako první postoupí do play-off?

18. 6. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Vodafone Talent League se po otevřených kvalifikacích překlopila do skupinové fáze. Všech osm účastníků už má za sebou úvodní utkání, druhé ale klepe na dveře. Po něm dají sbohem letní části sezóny dva týmy, dva neporažené celky si naopak zajistí účast v play-off.
DOCKSTAR a dreez, účastníci VTL Summer
DOCKSTAR a dreez, účastníci VTL Summer
Zdroj: PLAYzone

Největší favorit Vodafone Talent League Summer začal ve velkém stylu. Enterprise Genesis ukázali, že jsou a tato soutěž je pro ně spíše odrazovým můstkem, když přehráli jednoznačně UNiTY AC 13:2, 13:4. O výhru skupiny A se ve středu večer utkají proti mladíkům z Dynamo Eclot Thunders, kteří si na úvod poradili s novou sestavou běhaCZka. Také oni ale neztratili ani mapu a na papírově silnějšího soupeře si budou věřit.

Ve skupině B naopak hned v prvním kole došlo k velkému překvapení. Sampi.NEXT, akademie úřadujících mistrů ČR, podlehla sestavě organizace ZennoX Gaming. Její reprezentanti tak hned při své premiéře ukázali, že právě pro týmy, jako jsou oni, je VTL Summer výtečnou příležitostí na proražení na scéně. Ve druhém utkání skupiny dokázali SINNERS AC porazit Krutovládce v jediné bitvě, která došla do tří map.

Sampi.NEXT si už nemohou dovolit zaváhání, nicméně je už dnes večer čeká silný soupeř v podobě Krutovládců. Všechny ostatní duely druhého kola skupinové fáze proběhnou v úterý, a brzy tak poznáme dva semifinalisty, stejně jako dva celky, které si na svou další šanci budou muset počkat do dalšího splitu. Podrobnosti o všech zápasech Vodafone Talent League Summer můžete sledovat v našem Zápasovníku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.