Přejít k hlavnímu obsahu

Po pauze už s novým hráčem. UNiTY jsou ve formě, přesto se rozhodli vyměnit snipera

18. 6. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Přestup
Letní turnajová přestávka je ideální chvíli na jakékoliv posilování pro druhou polovinu roku. Ke změně se uchýlila také slovenská organizace UNiTY, která se rozhodl vyměnit svého snipera.
Dominik „NIO“ Maxian
Dominik „NIO“ Maxian
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

AWP je v Counter-Striku odjakživa nejsilnější zbraní. Odstřelovači jsou tím pádem nejvlivnější rolí a očekávají se od nich hvězdné výkony. Existují však hráči, jejichž ambicí není s AWP ruce nastřílet třicet killů na každé mapě. Chtějí být pro tým hlavně stabilním pilířem a odstřelovací pušku využívají spíše na podporu. Jejich herní styl nepůsobí efektně, ale když jde do tuhého, tak se na ně spoluhráči mohou vždy spolehnout.

Přesně tohle je do jisté míry případ Dominika „NIO“ Maxiana. I díky němu se UNiTY rozehráli do parádní formy. V Evropě posbírali několik medailových úspěchů a cenný kov vybojovali také na domácí akci Tipsport CS Spring. NIO přesto za půl roku zaznamenal jen na jednom turnaji HLTV rating vyšší než 1,04. Pokud tedy čistě z herního hlediska pokukovali po možném upgradu, role snipera se bohužel nabízela jako první.

UNiTY chtějí mířit ještě výše a jejich ambice prokazuje i dnešní zásah do soupisky. NIO se oficiálně s týmem loučí. Poslední změna vyšla UNiTY na jedničku, od příchodu Filipa „K1-FiDa“ Dvořáka se neustále zlepšují. Na pohled je v posledních týdnech nic herně netrápilo, ale už minulá výměna Lukáše „luko“ Hrabčíka jasně ukázala, že když se ve správnou chvíli objeví vhodná posila, tak vedení organizace neváhá ani minutu.

NIO zamířil do struktur dnešních UNiTY už v dobách Dark Tigers a z původní sestavy zůstal jako poslední mohykán. Sbohem dává po necelých dvou letech, v týmu končí po vzájemné dohodě a stává se volným hráčem. Při loučení ale slovenská organizace nepřivítala jeho nástupce. Nyní tak bude zajímavé sledovat, jestli UNiTY vsadí na nejvíce očekávanou variantu, kterou domácí trh nabízí, nebo překvapí své fanoušky.

Aktuální sestava UNiTY:

 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Slovensko Jakub „M1key“ Krausko
 Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořák

 Česká republika Dominik „desty“ Černý – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.