Přejít k hlavnímu obsahu

Špičkový český sniper se vrací na scénu! Připojí se ke svým bývalým kolegům

19. 6. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
Dominik „blogg1s“ Janita má zase důvod k úsměvu. Na konci března se ukázal na showmatchi ve Vodafone PLAYzone Areně, jinak o sobě od konce čínského dobrodržuství dával na herní scéně vědět pouze skrze podcast RANKUP. Nyní je však připravený znovu bojovat o medaile.
Dominik „blogg1s“ Janita
Dominik „blogg1s“ Janita
Zdroj: František Dumek (s povolením)

Očekávaný tah se v odpoledních hodinách opravdu stal skutečností. „Ode dneška se stávám součástí týmu UNiTY,“ hlásí Dominik „blogg1s“ Janita a nahrazuje Dominika „NIO“ Maxiana. Na domácí scéně naposledy působil v Sampi.Tipsport, se kterými před rokem rozloučil z 51. místa světového žebříčku. S týmem tak nebyl u fenomenálního tažení za titulem mistrů České republiky a nedoplnil tedy svou medailovou sbírku.

Janitovo poslední angažmá přitom bylo skutečně exotického ražení. Tehdejší člen základní sestavy české Counter-Strike reprezentace po konci v Sampi tak dlouho čekal na vhodnou nabídku, až se rozhodl spolu s Rasmusem „kreaz“ Johanssonem, dnešním in-game leaderem Dynama Eclot, přestoupit do čínského týmu Wings Up Gaming. Působení ovšem skončilo fiaskem, hvězdný český sniper neviděl ani jednu výplatu.

Od loňského listopadu si Janita nezahrál ani jeden oficiální zápas a nebylo jasné, jestli se vůbec plánuje ještě vrátit na scénu a nerozloučí se v tichosti s hraním, jako to udělal jeho kamarád a kolega z RANKUP podcastu Michal „leckr“ Kadlíček. Nyní ale jasně můžeme vidět, že tomu tak nebude. O jeho příchodu se spekulovalo již v minulosti, ale až nyní myšlenka padla na úrodnou půdu. Blogg1s si vyhlédla organizace UNiTY.

V sestavě se Janita znovu potká s triem bývalých parťáků a koučem z eSuby. Nebýt únorového příchodu Filipa „K1-FiDa“ Dvořáka namísto Lukáše „luko“ Hrabčíka, tak by UNiTY měli identickou sestavu ze závěru roku 2022. Pod jiným vedením tak od prvního dne mají na co navazovat. Z herního hlediska je navíc blogg1s velkým upgradem, NIO často nebýval pro UNiTY tím pravým tahounem, jakého v AWP roli týmy hledají.

Aktuální sestava UNiTY:

 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Slovensko Jakub „M1key“ Krausko
 Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořák
 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita

 Česká republika Dominik „desty“ Černý – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.