Přejít k hlavnímu obsahu

Kde je operace? Counter-Strike oslavil narozeniny tweetem, hráči se začínají strachovat

20. 6. 2024 | 11:15 Counter-Strike 2 Komentář
Očekávaly se velké věci. Counter-Strike ve středu 19. června oslavil 25. narozeniny. Není časté, aby se jedna videohra, byť v několika různých verzích, udržela tak dlouho na vrcholu. Counter-Striku se to ale povedlo. Hráči doufali, že oslava velikého milníka bude velkolepá. Jenže žádná aktualizace nepřišla, nic nového. Komunita je značně nervózní a říká si, jestli se vůbec nějakého speciálního updatu dočká.
Dočkáme se vůbec oslavy?
Dočkáme se vůbec oslavy?
Zdroj: Valve

V minulosti se narozeniny Counter-Striku oslavovaly různě. Poslední podobnou událostí bylo 10. výročí od vydání CS:GO. Slepice dostaly čepičky, hráči mohli získat speciální minci a otevírat kapsule se samolepkami. Tuscan se vrátil do Counter-Striku. To ale bylo všechno. Zklamání bylo veliké, komunita se znovu obrátila proti Valve a kritizovala způsob, kterým se vývojáři dlouhodobě o svůj nejpopulárnější titul starají.

Teď, když Counter-Strike slaví 25. narozeniny, se očekával nabušený update. Operace, nové mapy, prostě pořádná nálož contentu. CS v posledních měsících stagnuje a 25. výročí mělo být nakopávačem.

Ve středu se ale hráči dočkali jediné zprávy na X (dříve Twitter). „Modifikace hry Half-Life, která dala vzniknout komunitám, vytvořila vzpomínky a založila největší esport ze všech. Jsme vděční za to, že máme ty nejvášnivější hráče v gamingu,“ stálo v krátkém vyjádření na sociálních sítích.

Komunita to brala jako lehký předkrm pro noční aktualizaci. Ta ale nedorazila. Vůbec nic, hraje pořád stejná. A tak se začínají objevovat obavy a ohlasy hráčů, kteří silně kritizují Valve. „Všichni by si měli uvědomit, jak Valve nezáleží na Counter-Striku, jestliže je tohle všechno, co pro nás mají během 25. výročí od vydání,“ zní z řad gamerů.

Málokdo doufá, že se ještě Valve ukáže s velkým updatem. Hráči jsou odevzdaní a smutní. Od poslední velké aktualizace už zase uběhla nějaká doba, na operaci už se čeká od února roku 2022. Třeba ale Valve překvapí přijde s obřím patchem.

Vydá ještě Valve update k 25. narozeninám?

Ano, dočkáme se i operace
20% (56 hlasů)
Ano, ale bude to zklamání
20% (57 hlasů)
Ne, narozeninová oslava se nekoná
60% (172 hlasy)
Celkem hlasů: 285
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).