Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdná tvář domácího esportu. Jakub Destro je vzorovým tahákem mobilního gamingu

22. 7. 2024 | 09:00 Brawl Stars Příběh
Tohle bláznovství nemělo obdoby. Kdo v červnu dorazil do Vodafone PLAYzone Areny, už ve dveřích byl v němém úžasu. První letošní offline zastávka seriálu Samsung MČSR v mobilních hrách dokázala doslova a do písmene zaplnit celé prostory akce, o což se velkou měrou přičinil Jakub Destro. Ambasador značky Samsung ukázal směr, který dokonale funguje. „Naprostý mazec! Nedalo se tu hýbat, atmosféra byla skvělá a jsem rád, že mám tak super komunitu. Věřím, že dokonce zvládneme i zaplnit větší halu,“ okomentoval pražskou herní akci.
Jakub Destro na Gameday Praha
Jakub Destro na Gameday Praha
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Elektronický sport, neboli kompetitivní zápolení na jakékoliv platformě, není jen o samotných výkonech v zápasech či na turnajích. Ještě důležitější jsou příběhy, které nalákají diváky a které hlavně nepíší jen hráči. Klíčové jsou také tváře, jež se kolem soutěží pohybují, dokreslují jejich atmosféru a dostávají esport do pozornosti dalších cílových skupin. Mobilní esport v Česku a na Slovensku jednu takovou má: Jakub Destro.

„Je to super, že se zapojuje tolik hráčů, zdokonalují se ve hrách a vylepšují svůj skill. Je tu obrovský potenciál udělat ještě větší turnaje, protože lidé o ně mají zájem, což jasně ukázala i pražská zastávka,“ řekl oblíbený tvůrce.

Oblíbený tvůrce začínal na League of Legends, ale svůj plný potenciál začal rozvíjet bez klávesnice a myši, ale s dotykovým zařízením ve svých rukou. Díky kreativním nápadům a vysoké aktivitě se na českém YouTube vypracoval v domácí jedničku v kategorii mobilní zábavy. Na svém kanále publikuje série z oblíbených her a pro spoustu mladých hráčů je v podstatě idolem. Nedávno se dokonce dostal na titulní stranu „ábíčka“.

Jakub Destro na Gameday Praha
Jakub Destro na Gameday Praha
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)
Samsung MČSR v mobilních hrách 2024
Samsung MČSR v mobilních hrách 2024
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)

Jakub Destro má nejraději hru Brawl Stars, pro domácí šampionát Samsung MČSR v mobilních hrách je tak dokonalou tváří. Zařazení ambasadora společnosti Samsung do víru dění se ukázalo jako vynikající krok hned od prvního dne. Mladé hráče zve na akce s upřímnou vášní, na tenhle přístup komunita slyší. Jiný není ani na místě, kdy se podpisem či fotografií snaží zavděčit všem. Jak mohou jiné hry jen závidět, dokonale ukázal Gameday Praha. První letošní živý turnaj kompletně zaplnil prostory Vodafone PLAYzone Areny.

Uplynulá akce i díky hlavní hvězdě jasně ukázala, jak mobilní mistrovství a povědomí o esportu rok od roku roste. „Mám radost, protože jsem na hrách a herních akcích vyrůstal. Teď mohu pro lidi takové akce tvořit a je to super pocit vidět jejich nadšení a zájem,“ prohlásil Destro. „Atmosféra byla skvělá a jsem rád, že mám tak super komunitu. Věřím, že dokonce zvládneme i zaplnit větší halu,“ pokračoval s úsměvem na tváři a dal jasně najevo, že akce mají stále kam růst. „Mimo to ale jeden sen mám, tak uvidíme jestli, se to někdy podaří,“ dodal tajemně.

„Děkuji vám moc za sledování a podporu v tvorbě, protože díky vám všem se mohou udělat takové super akce a jsem rád, že máme tak skvělou komunitu! Jedeme dál, těším se na vás na dalších zastávkách,“ vzkázal na závěr. Letní turnaje probíhají jen v online prostředí, druhá offline zastávka zamíří do Nitry až v termínu 3. až 6. října a mistrovská sezóna vyvrcholí 22. až 24. listopadu v Brně. Jakub Destro u toho samozřejmě nebude chybět! 

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.