Přejít k hlavnímu obsahu

Faker se dál trápí a mluví o nedoléčeném zranění: Nechci to dávat najevo

21. 6. 2024 | 16:00 League of Legends Rozhovor
Poslední období pro Lee „Faker“ Sang-hyeoka není jednoduché. Výkony jako na houpačce, na titul mistrů světa T1 nedokázali navázat. Fakerovi situaci rozhodně nezlehčují ani přetrvávající zdravotní problémy, neustávající bolest ruky. Největší ikona League of Legends ale na sobě nechce dát nic znát. „Dám to najevo svými výkony,“ řekl Faker po povedené sérii s Dplus KIA.
Lee "Faker" Sang-hyeok
Lee "Faker" Sang-hyeok
Zdroj: Riot Games

Fanoušci si toho často všímají. Při zápasech T1 lze vidět Lee „Faker“ Sang-hyeoka, jak si mne ruku a trpí bolestmi. V loňském roce si kvůli tomu musel dokonce vzít i pauzu, kvůli které se málem T1 nedostali ani do play-off korejské ligy.

Po chvíli se Faker vrátil zpátky na server, jeho zdravotní stav už byl lepší a dostatečně dobrý na to, aby mohl řádit na Summoner's Riftu. Ruka se ale nikdy kompletně nevyléčila, jak slavný midlaner přiznal po vítězné sérii s Dplus KIA.

„Není to vyléčené, ale stále to zvládám. Je to něco, o co se musím starat. Nechci to dávat najevo. Dám to najevo svými výkony,“ citují Fakera Kukinews. O zranění se Korejec nechce moc bavit, soustředí se hlavně na výkony.

Po třech odehraných sérií v letním splitu jsou zatím T1 v LCK na pátém místě. Neměli ale jednoduchý začátek, hned v prvním zápase se postavili kralujícím Gen.G. Týmu, proti kterém se jim dlouhodobě nedaří.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).