Přejít k hlavnímu obsahu

Kyedae nechce na Kick. Nízkou nabídku prý dostala kvůli diagnostikované rakovině

22. 6. 2024 | 13:30 Gaming
Oblíbená streamerka Kyedae odmítla nabídku od konkurenční platformy Kick. Vyvrátila zároveň tvrzení streamera Félixe „xQc“ Lengyela, který tvrdil, že ji Kick nikdy o spolupráci neoslovil. Údajně jí ale nabídli smlouvu s nižším platovým ohodnocením kvůli její nemoci.
Kyedae Alicia Shymko
Kyedae Alicia Shymko
Zdroj: 100 Thieves

V průběhu týdne se rozšířila informace o tom, že streamerku Kyedae chtěla z Twitche přetáhnout populární konkurenční platforma Kick. Celou situaci odstartovala bývalá pracovnice Melissa, která na svůj YouTube kanál natočila video mimo jiné o „velmi oblíbené Twitch streamerce“, jež měla obdržet nižší finanční nabídku kvůli tomu, že bojuje s rakovinou. Melissa mimo to obvinila platformu z rasismu a dalších příkladů diskriminace. Sama se proto ze společnosti rozhodla odejít, protože prostředí bylo „extrémně nepřátelské“.

Komunita si poměrně rychle spojila všechna vodítka a bylo jí jasné, že zmíněnou streamerkou je právě Kyedae. Oblíbená tvůrkyně v loňském roce oznámila, že trpí leukémií a toto téma je pro ni velmi citlivé, ačkoliv se s průběhem léčby jednou za čas na svém streamu podělí. Následující den sice xQc rázně tvrdil, že platforma streamerku o potenciální spolupráci ani neoslovila, ale sama Kyedae ho opravila a nabídnutou spolupráci potvrdila. Sama o ní ale ani nezačala uvažovat, důvody pro odmítnutí má naprosto jednoznačné.

Dostala jsem nabídku od Kicku a odmítla jsem ji. Rozhodla jsem se, že z morálního hlediska opravdu nechci přejít ke Kicku,“ sdělila svým fanouškům. „I kdyby se mě snažili zneužít kvůli mé rakovině, na tom nezáleží. Přijde mi divné říkat: „Můžeme ji nabídnout méně peněz“. Myslím si, že nikdo jiný veřejně s rakovinou nebojoval,“ vysvětlila Kyedae. „Moc mě to netrápí, ale je to vlastně jedno, protože ta platforma kure*sky umírá,“ uzavřela kontroverzní téma. I nadále tak bude vysílat na Twitchi, stejně jako její snoubenec a profesionální hráč Tyson „TenZ“ Ngo.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Kyedae, rakovina, Kick
Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.