Přejít k hlavnímu obsahu

Riot představil nový PvE mód. Je až pro 4 hráče, čekat budou známí bossové

22. 6. 2024 | 19:30 League of Legends Preview
Swarm bude jedním z hlavních lákadel letošního letního eventu v League of Legends. Jde o PvE herní mód, v němž se hráči utkají se spoustou nebezpečných nepřátel. Swarm bude dostupný pro 1-4 hráče, v mnohém bude podobný jako běžné League of Legends. Několik důležitých aspektů ale bude výrazně pozměněných.
Swarm, nový mód v League of Legends
Swarm, nový mód v League of Legends
Zdroj: Riot Games

Dlouho po tom hráči League of Legends volali a konečně se dočkali. Do MOBA pařby od Riot Games dorazí po delší době PvE mód. Ten bude dostupný pro hráče v režimu Solo, na chuť si přijdou ale i ti, kdo chtějí mód Swarm zapařit s kamarády. Do boje se mohou zapojit skupiny maximálně čtyř hráčů.

K dispozici bude několik nastavení obtížnosti. Postavy budou, podobně jako v běžném League of Legends, postupně sbírat zkušenosti. Hráči si pak pořídí vylepšení, která jim pomohou v boji proti blížícím se nepřátelům.

Co bude odlišené od běžného League of Legends, je pohyb. Hráči jsou zvyklí na zběsilé klikání myší, díky kterému vedou svou postavu. To součástí nového módu nebude, Swarm využije běžnější WASD movement.

Objevují se také informace ohledně možného výběru šampionů (každý bude mít dvě aktivní schopnosti). Těšit se můžeme na Seraphine, Jinx, Yasua, Leonu, Illaoi a Xayah. Swarm se bude skládat ze čtyř úrovní, během každého musí hráči porazit jednoho bosse. Těmi budou Rek'sai, Briar, Bel'Veth a Aatrox.

Zajímavostí je, že velkou zásluhu na celém projektu má český tvůrce obsahu Necrit. Zaměstnanec Riot Games, který je za Swarm zodpovědný, byl údajně inspirován právě Necritem. Na tento fakt upozornil český youtuber ve svém videu.

Nový PvE mód by měl být součástí League of Legends od 17. července.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).