Přejít k hlavnímu obsahu

„Na Humanoida nebo Capse ještě nemám.“ Vycházející česká hvězda však slibuje lepší výsledky

22. 6. 2024 | 16:30 League of Legends Rozhovor
Sestava GIANTX konečně získala své první vítězství v letní části LEC a s ním přišla i nová vlna optimismu. Adam „Jackies“ Jeřábek, český talentovaný midlaner hájící barvy evropské organizace, v rozhovoru sdílel své dojmy z prvního triumfu a vizi pro nadcházející zápasy.
Adam „Jackies“ Jeřábek
Adam „Jackies“ Jeřábek
Zdroj: Riot Games

Devatenáctiletý Jackies je další vycházející hvězdou evropské scény. Jeho tým ale na první výhru dlouho čekal. „Na stage jsme prohrávali a bylo to opravdu depresivní. Měli jsme na dosah další tři vítězství, ale ztratili jsme je vlastními chybami. Dnes jsme však přišli na stage jako úplně jiný tým, hráli jsme klidněji než obvykle. Jsem opravdu šťastný, že jsme konečně vyhráli; opravdu nám to obnovilo naději,“ prozradil redakci Sheep Esports.

Český hráč je na vrcholu statistik poškození za minutu a damage/gold. „Pokud se podíváte na statistiky a na hru, je to vidět. Velkou část svého zlepšení připisuji novému asistentovi Nicolasovi Perezovi, který přišel z naší akademie. Stal se mým individuálním trenérem a myslím, že mi opravdu pomohl zlepšit fázi laningu. Jeho vedení mi hru hodně usnadnilo. Jsem na sebe docela pyšný, i když jsme 1-4. Je skvělé vidět tento pokrok,“ popsal český hráč.

Jackies přiznává, že měl problém číst úmysly soupeřů. Nyní má mnohem lepší přehled o tom, kdy jít do útoku a kdy hrát defenzivně. „Nicolas trénoval hodně korejských midlanerů a ví všechno o těchto věcech. Snažím se přizpůsobit svůj styl a učit se od těchto jihokorejských hráčů, abych se zlepšil ve své roli,“ pochvaloval svého trenéra. Hodně mu pomohly i posily. Antonio má široký šampion pool a nebojí se pro Jackiese obětovat.

Další otázka se zaměřovala midlane Ezreala, Jackies mu ale příliš nevěří. „Je to spíše překvapení pro soupeře. V příštím patchi dostane buff, takže možná ho někdy vytáhnu, ale nechci moc prozrazovat,“ přiznal. Český hráč stále věří, že dosáhnout finále sezóny je stále realitou navzdory dosavadním výsledkům. „Náš zápas proti MAD Lions KOI byl klíčový. Ukázali jsme čistou hru a to, že pokud zůstaneme klidní, nejsme vůbec špatný tým.“

V základní části ho jako další čekají zápasy proti Vitality a BDS. „Věřím v sebe a vím, že to můžeme zvládnout. Hráli jsme dobře i proti silným týmům, takže proti středně silným soupeřům bychom měli vyhrát,“ prohlásil Jackies sebevědomě. U otázky, kam by se zařadil mezi ostatními midlanery, dlouho neváhal. Nemůže říct, že je lepší než Humanoid nebo Caps, ale pokud bude hrát dobře, tak si věří na TOP 3-4 midlanery v LEC.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.