Přejít k hlavnímu obsahu

Update musel být odložen. Tvůrce nové mapy nadále naznačuje blížící se nálož obsahu

25. 6. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Valve hráče v průběhu týdne zklamalo, ale tvůrce jedné z očekávaných map Alfie Bawden stále drží komunitu v očekávání. Nadále totiž naznačuje blížící se update, který musel být odložen.
Assembly
Assembly
Zdroj: Valve / Quoting

Legendární FPS série Counter-Strike před několika dny oslavila 25 let od své první verze. Všichni očekávali, že se – podobně jako před pěti lety – dočkáme velkého updatu, ale ten i přes mnoho náznaků nedorazil.

Jeden z tvůrců mapy Assembly, která má být součástí narozeninového rozšíření, přesto neváhá pokračovat v udržování komunity na špičkách. Alfie Bawden v minulém týdnu vydal webové stránky virtuální aerolinky AirAlmas, protože Assembly je mapa pro režim Wingman z prostředí montážní linky letadel. Ze stránek vedou prokliky na destinace ostatních očekávaných map na Steam Workshopu. Nic nemůže být jasnější.

Dnes v noci ale Bawden oznámil, že jeho let má zpoždění. Jinými slovy, update se opozdí. „Má někdo nějaké epické Counter-Strike klipy, na které bych se mohl podívat, ať mi čekání utíká?“ ptá se na síti X. Letenku označil jako CS 012, což je pro změnu odkaz na to, že se do hry chystá 12. operace. Takové náznaky přímo od tvůrce mapy nemají obdoby, ale komunita je za ně ráda, že alespoň někdo buduje napětí, když se to Valve nedaří.

Součástí první operace pro CS2 by měla být pětice map Assembly, Thera, Memento, Pool Day a Mills. Ty do několika různých módů přinesou větší rozmanitost. Mills a Thera (alias Santorini) jsou navíc potenciálními kandidáty na přidání do kompetitivního poolu. Když tento seznam unikl, hráči začali mapy přes Steam Workshop testovat a objevovat řadu neduhů. Právě opravování chyb je možná důvodem, proč se stále čeká.

Zdroj: @QuotingDev
Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.