Přejít k hlavnímu obsahu

Rýsuje se nová sestava Cloud9? Údajnou posilu posadil tým na lavičku za „neférové chování“

23. 6. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Testovací období Cloud9 se táhne už celé dva měsíce. Organizace se postupně odhlašovala z jednoho turnaje za druhým, až je možné, že nebude mít šanci si zahrát o Major. Jedna z vytipovaných posil se navíc nyní přimotala ke konfliktu, který může přestup ovlivnit.
Kaisar „ICY“ Faiznurov
Kaisar „ICY“ Faiznurov
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Kirill „Boombl4“ Mikhailov a Sergey „Ax1Le“ Rykhtorov už od poloviny dubna vyhlížejí nové kolegy. Denis „electroNic“ Sharipov přestoupil do Virtus.pro, Abay „HObbit“ Khassenov a Ilya „Perfecto“ Zalutskiy se z různých důvodů posadili na lavičku. Pokud se ani jeden z nich do sestavy nevrátí, organizace by po narušení jádra sbírala body od nuly a šance na účast alespoň v uzavřené kvalifikaci na Major by byla opravdu mizivá.

Podle zákulisních informací několik hráčů Cloud9 odmítlo, nejspíše už nejsou tak lákavou destinací, jako tomu bylo v dobách největší slávy. Proto celý proces tak dlouho trvá, ačkoliv východoevropská scéna je nekonečnou studnicí talentovaných hráčů. Jedním z nejžhavějších kandidátů je Nikita „HeavyGod“ Martynenko, Izraelec s ukrajinskými kořeny. Ten už dokonce zveřejnil GIF avizující nějaký podpis.

Cloud9 hodně stojí také o Kaisara „ICY“ Faiznurova. Mladý Kazachstánec a hlavní tahoun týmu AMKAL byl spolu s HeavyGodem spatřen na nejednom tréninku. Jeho současný zaměstnavatel jej posadil na lavičku, jako důvod na svých sítích uvádí „neférové chování“. Spekuluje se o tom, že s Cloud9 šel hrát bez povolení, ale tuto domněnku okamžitě vyvrátil Alehandro „Sweetypotz“ Shcherbakov, manažer CS2 sekce Cloud9.

Pokud se ICY dočká životního přestupu, mohl by se v sestavě potkat s dalším krajanem. Pozice pátého háče v přebudovaném kádru Cloud9 je velkým otazníkem, na tréninkovém serveru se nejčastěji ukazovali Daniel „syph0“ Ageyev a Beksultan „khaN“ Ospan. Prvnímu jmenovamému je dokonce teprve 15 let! Ať už změny dopadnou jakkoliv, novou sestavu by C9 měli ukázat na červencovém turnaji BLAST Premier Fall Groups.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.