Přejít k hlavnímu obsahu

Zázrak z českého nápadu. Za nový mód v League of Legends můžeme děkovat Necritovi

24. 6. 2024 | 11:00 League of Legends Zajímavost
Český YouTuber se stal opět hrdinou. Necrit, známý svými hlubokými analýzami a milovanými videi o League of Legends, způsobil malou revoluci. První myšlenka o Swarmu totiž pochází z jeho hlavy. Jak se mu podařilo přimět Riot Games k vytvoření nového PvE módu?
Necrit
Necrit
Zdroj: Necrit/YouTube

Swarm bude jedním z hlavních lákadel letošního léta v League of Legends. Jde o PvE herní mód, v němž se hráči utkají se spoustou nebezpečných nepřátel. Swarm bude dostupný pro 1-4 hráče a v mnohém bude podobný jako běžné League of Legends. Několik důležitých aspektů ale bude výrazně pozměněných.

Před několika lety natočil Necrit video, které má dnes zásadní dopad. Ve svém videu vzpomínal na staré dobré časy, kdy jsme si mohli užívat PvE režimy jako Odyssey. Také se svěřil se svou láskou k Vampire Survivors, což je hra, která ho neustále inspirovala. Vlastníci prvního PlayStationu nemohou nesouhlasit.

Jeho video nezůstalo bez povšimnutí. Vývojář Riot Games známý jako Sirhaian, sám velký fanoušek Vampire Survivors, se po zhlédnutí Necritova videa rozhodl jednat. Nechtěl, aby potenciál PvE zůstal nevyužitý.

Sirhaian začal experimentovat a brzy byl na světě prototyp hry, který nakonec vedl k vytvoření nového PvE módu. Nový režim Swarm přináší hráčům adrenalinové zážitky a umožňuje jim se ponořit do kooperativních misí proti hordám nepřátel. Zkrátka sterý dobrý „Bullet Heaven“. Po zveřejnění plánů se nový herní režim stal okamžitým hitem. Natěšená komunita je vděčná nejen Sirhaianovi, ale také Necritovi za jeho vášeň a inspiraci. Díky těmto dvěma nadšencům máme možnost znovu zažít kouzlo PvE módů, které jsme milovali.

Až budete Swarm hrát, vzpomeňte si na to, že za jeho vznik vděčíme českému hrdinovi. Necrit je ukázkovým příkladem toho, jak fanoušek může ovlivnit vývoj celé hry. Kdo ví, jaké další zázraky komunita ještě přinese?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.