Přejít k hlavnímu obsahu

Porazit bosse v DLC Elden Ringu jen pomocí mysli? Pro šikovnou streamerku žádný problém

24. 6. 2024 | 09:00 Zajímavost
Hráči si ve velkém stěžují na obtížnost DLC Elden Ringu. Streamerka Perri však nepotřebuje myš ani ovladač, stačí jí vlastní mysl! Co se dříve zdálo jako science fiction, se stává realitou.
Perri porazila bosse v Elden Ringu pomocí své mysli
Perri porazila bosse v Elden Ringu pomocí své mysli
Zdroj: Perrikaryal/X

Anglická streamerka Perri není pouze milovníkem her, ale i psychologie. S titulem a novými zkušenostmi experimentuje u svých oblíbených her a veřejnost teď informovala o svém nejnovějším kousku. „DOKÁZALI JSME TO! První boss Shadow of the Erdtree BYL PORAŽEN pomocí ovládání mysli,. Bylo to to nejtěžší, co jsem kdy zažila,“ radovala se po obtížné bitvě. Netrvalo přitom dlouho a pokořila druhého obtížného bosse.

Jak je tohle vůbec možné? Snadné to určitě není. Perri využila EEG headset, nástroj, který je neocenitelný v neurovědeckém výzkumu. EEG headsety umožňují zaznamenávat mozkové vlny během kognitivních úkolů, emočních reakcí a senzorického zpracování. Co se běžně používá v laboratořích pro studium funkce a dynamiky mozku, Perri využila k herní revoluci. V minulosti díky němu už pokořila nejeden herní milník.

Tento technologický pokrok otevírá nové možnosti nejen ve výzkumu, ale i v herním průmyslu. Představte si budoucnost, ve které budete moci hrát své oblíbené hry jen pomocí myšlenek! Science fiction se skutečně stává realitou, protože streamerka všem ukazuje, že hranice lidských schopností jsou stále posunovány.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.