Přejít k hlavnímu obsahu

Ze začátku vyhráli jeden trénink z pěti, teď Dignitas oslavili první triumf

23. 6. 2024 | 17:00 League of Legends Reportáž
Několik starých známých se dalo v Team Dignitas dohromady a šlo si to rozdat do nejvyšší americké soutěže v League of Legends. V trénincích to nejdřív vypadalo hrozivě, samotní hráči to přiznali. V soutěžních zápasech to ale nevypadalo tak špatně. Nejdřív prohra se silnými Cloud9, v noci ze soboty na neděli potom premiérové vítězství nad 100Thieves. „Jeden z týmů, které budou bojovat o Worlds,“ mají jasno fanoušci.
Eric “Licorice” Ritchie
Eric “Licorice” Ritchie
Zdroj: Stefan Wisnoski/Riot Games

Nebyl to jednoduchý start pro Dignitas. Ze zákulisí přicházely zprávy o tom, že se v tréninkových zápasech vůbec nedaří. Horší tým snad ani v LCS nebyl, Dignitas byli tragičtí. A sami to pak potvrdili. „Ze začátku jsme vyhrávali asi 15-20 % tréninků,“ zaznělo od hráčů tradiční organizace.

Fanoušci se strachovali, s čím vlastně jejich favoriti přijdou do LCS. Jejich obavy ale byly rychle rozehnány. Už proti Cloud9 to nevypadalo nejhůř, Dignitas obrali jeden z top týmů soutěže o hru. A proti 100Thieves už toho byla kompletní výhra, 2:0 a čistý průběh.

Diváci byli nadšení a hned pasovali Team Dignitas na jednoho z top favoritů na postup na světový šampionát. „Jsou velice dobří a rozhodně by měli být v boji o Worlds,“ shodují se fanoušci. Výkony nevypadají zle, ještě lepší je atmosféra uvnitř týmu.

Je to vidět od začátku. Hráči si sedli, často mají široký úsměv na tváři a vtipkují mezi sebou. „Je to hrozná zábava jim fandit. Jejich trashtalk vypadá dobromyslně a skutečně se zdá, že se jen baví, ať už vyhrají nebo prohrají,“ pochvalují si fanoušci atmosféru v Dignitas.

Za sebou mají teprve dva zápasy. Dokážou se zkušení borci probojovat na MS?

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).