Přejít k hlavnímu obsahu

Vítězná šňůra je u konce. Fnatic znovu nestačili na G2, Humanoid se trápil

23. 6. 2024 | 19:43 League of Legends Reportáž
Zápas G2 proti Fnatic je vždycky ozdobou LEC. Dva nejúspěšnější týmy evropského League of Legends proti sobě. Ani nedělní zápas nezklamal. Fnatic do zápasu vstupovali jako neporažený celek, ale jejich série byla ukončena. Šílenou hru začali Fnatic lépe, ale několik chyb znamenalo, že se G2 dostali znovu o něco blíž vrcholu tabulky. Marek „Humanoid“ Brázda tentokrát svůj tým nepodržel.
Fnatic nestačili na G2
Fnatic nestačili na G2
Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games (s povolením)

Veliká rivalita mezi Fnatic a G2 Esports je v posledních letech úspěšnější pro tým stvořený bývalým hráčem Carlosem „ocelote“ Rodríguezem. A nedělní utkání na tom nic nezměnilo. Znovu se radovali vládci Evropy, nejčastější šampioni evropské ligy.

Už první minuty zápasu naznačili to, že půjde o pořádně šílenou jízdu. Stačilo několik desítek sekund a oba týmy nasbíraly celkem osm killů. Rozdíl v goldech byl minimální, Fnatic se dostali maximálně do tisícového vedení. Nic dramatického, co by rozhodovalo zápasy.

G2 dobře reagovali a nakonec vyhráli nejdůležitější potyčku u midlane. Několik rychlých killů a Baron Nashor. V ten moment bylo v podstatě rozhodnuto. Rasmus „Caps“ Winther byl o parník před Markem „Humanoid“ Brázdou, v jednu chvíli měl o tři levely víc. Takové manko je zásadní.

Corki v rukou Capse byl takřka neporazitelný. A postupně se stal příliš silným. Ani jeden nadějný teamfight nestačil, Fnatic byli daleko za soupeřem. G2 Esports si už pak bez větších problémů došli pro své páté vítězství v letním splitu. Na první Fnatic ztrácí jeden bod.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).