Přejít k hlavnímu obsahu

Vývojáři vyzvali hráče k tomu, aby pirátili jejich hru. Když vás bude bavit, zaplatíte později

24. 6. 2024 | 17:42 Gaming
Indie studio Black Tabby Games smazalo sérii příspěvků, ve kterých hráče vyzývalo k pirátění jejich vlastní hry Slay The Princess. Hororovou adventuru z dílny malého studia proslavily videa slavného youtubera Markipliera.
Slay the Princess
Slay the Princess
Zdroj: Black Tabby Games

„Pokud jste ještě nehráli Slay the Princess, tak se na videa Markipliera podívejte až si ji sami zahrajete, ať máte ten nejlepší zážitek,“ napsalo studio Black Tabby Games na svůj profil X. Již první příspěvek naznačuje zvláštní nejistotu. Zatímco Youtube Markiplier celou hru proslaví, samotní vývojáři hráče od sledování jeho videí spíše odrazují. Pravděpodobný pokus o vylepšení prvního příspěvku ale celou situaci ještě zhoršil. 

„Na první epizodu Markiplierova let´s playe se ale podívejte, ta je vynikající. A letní akce na Steamu začínají 27. června, tak jestli čekáte na slevy, nejdříve hru upirátěte!“ zněl další příspěvek studia. „A pokud na hru obecně nemáte dost peněz, tak ji prostě ukradněte! Když vás bude bavit, můžete si ji koupit později. A pak se podívejte na videa Mr. Pliera,“ zněl závěr katastrofální komunikace. 

„Hru jsem si chtěl koupit, ale přišel jsem o práci a nemám na ni teď peníze. Když vidím co říkáte, tak si ji půjdu upirátit a až budu mít novou práci, tak si ji koupím,“ napsal jeden z fanoušků. „Užijte si to! Steam by měl automaticky převzít uložený postup z pirátské kopie, pokud se rozhodnete koupit plnou verzi později ^^,“ odpovědělo Black Tabby Games.

Zatímco se vývojáři napříč herní komunitou snaží hráče motivovat k poctivému nakupování, indie parta z Black Tabby Games se rozhodla jít proti proudu. Moc dobrý dojem ale studio zdá se neudělalo, protože všechny své příspěvky později smazalo.

Příspěvky studia Black Tabby Games
Příspěvky studia Black Tabby Games
Zdroj: eurogamer.net
Štítky: pirátství, Podvod