Přejít k hlavnímu obsahu

Mládí vpřed. Navázat na úspěšný tým můžeš ve druhé kvalifikaci, která proběhne ve středu

25. 6. 2024 | 19:00 Counter-Strike 2 MČR
Ještě během probíhajícího splitu Vodafone Talent League vypukly kvalifikace na Tipsport CS Summer, druhý velký turnaj domácí sezóny. Do uzavřené části se probojovala mladá sestava YENKEE, na kterou můžeš navázat i ty. Stačí poskládat tým a zkusit štěstí ve druhé kvalifikaci.
Michal „keb1k“ Keberle
Michal „keb1k“ Keberle
Zdroj: YENKEE

Tipsport CS Summer odstartuje druhou polovinu domácí sezóny, na zapojení se do mistrovského kolotoče ale nikdy není pozdě. Turnaje jsou vhodné pro každého, ať už chcete nastartovat svoji kariéru, nebo se jen bavit. Stačí si jen níže vybrat aktuální turnaj a přihlásit svůj pětičlenný tým nebo partu kamarádů.

Vítězem první kvalifikace se stal tým YENKEE. Jeho hráči jsou důkazem vytrvalosti, protože letos nechyběli ani v jednom turnaji. Doposud se v deseti kvalifikacích dostali jednou do finále, jedenáctý pokus byl pro ně tím úspěšným. Mladá pětice se od příchodu zkušeného Martina „MAXX“ Smolára posouvá kupředu.

YENKEE se nedokázali dostat do Vodafone Talent League Summer, ale cestu do uzavřené kvalifikace si prošlapali hned v prvním turnaji. Cestu pavoukem jednoduchou neměli, poradit si museli s týmy běhaCZka, Gifted Gaming a Dynamo Eclot Thunders. Ve finále na třech mapách udolali silný mix EURO ENJOYERS.

Jádro YENKEE tvoří Jakub „kub1x“ Novák, Lukáš „luckzeN“ Zeman a Michal „keb1k“ Keberle, kteří vzešli z velké loňské soutěže o smlouvu pod křídly značky herních periferií a mají za sebou více než roky společného hraní. Do sestavy se později přidal Marek „Maregast“ Sochor a pětici na začátku roku 2024 uzavřel MAXX.

Harmonogram Tipsport CS Summer
DatumTurnaj
Neděle 23. června1. otevřená kvalifikace
Středa 26. června2. otevřená kvalifikace
Sobota 29. června3. otevřená kvalifikace
11. až 14. červenceUzavřená kvalifikace
18. až 21. červenceOnline skupinová fáze
2. až 4. srpnaOffline finále v Praze
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.