Přejít k hlavnímu obsahu

Slavný streamer se přiznal, opravdu si psal s nezletilou. Odmítá však být označován za pedofila

26. 6. 2024 | 11:00 Kauza
Populární tvůrce a herní osobnost Dr Disrespect konečně prolomil mlčení. Po dlouhých spekulacích a obviněních, která se před několika dny objevila, se bývalý hvězdný streamer přiznal k odeslání „nevhodných“ zpráv nezletilé osobě. Tvrdí ale, že neměl žádné zlé úmysly.
Dr Disrespect a jeho manželka
Dr Disrespect a jeho manželka
Zdroj: The Game Awards

Čtyři od roky velké kauzy se na veřejnost dostalo závažné obvinění Dr Disrespecta ze „sextingu“. Muselo tak přijít vyjádření, ve kterém se dvaačtyřicetiletý streamer ke všemu přiznal. „Ano, byly zde zprávy s nezletilou osobou zpět v roce 2017. Měly tyto zprávy skutečný úmysl? Absolutně ne. Byly to jen běžné, vzájemné rozhovory, které občas sklouzly k něčemu nevhodnému, ale nic víc,“ uvedl Dr Disrespect. Doplnil ale, že žádné fotografie nebyly sdíleny, žádné trestné činy nebyly spáchány a s dotyčnou osobou se nikdy nesetkal.

„Neměl jsem to dělat. Je to na mně jako dospělém, manželovi a otci. Nemělo se to stát. Chápu to. Nejsem dokonalý a přijímám plnou odpovědnost za své činy,“ prohlásil Doc. Následně se vymezil proti těm, kdo ho označovali za predátora nebo pedofila. „Kdokoliv mě opravdu zná, tak ví, jak se stavím k těmto věcem a k těmto lidem. To je úroveň znechucení, kterou nenávidím i jen slyšet. Nepřirovnávejte mě k těm nejhorším z nejhorších se svými přeháněními,“ zlobil se ve vyjádření. Jenže nemůže se divit, že z jeho činů udělala veřejnost svůj obrázek.

Dr Disrespect také odhalil, že po dlouhém arbitrážním řízení s Twitchem došlo k urovnání sporu. „Nešlo o trestní případ a nebyla proti mně vznesena žádná obvinění,“ svěřil se. Skandál se dotkl celé komunity a sahá i daleko mimo ni. Tvůrce na závěr oznámil, že si bere přestávku od streamování. „Nejsem ten samý člověk, který udělal tuto chybu před tolika lety. Nikam neodcházím, ale beru si dovolenou s rodinou,“ zakončil své vyjádření.

V minulosti se již přiznal, že podváděl svou manželku v roce 2017 na TwitchConu, což je tentýž rok, kdy si soukromě psal s nezletilou, dnes čtyřiadvacetiletou dívku. A to vše v době, kdy už měl vlastní dceru. K celé věci se vyjádřili do té doby „obránci“ Timthetatman a Nickmercs, kteří po tomto zjištění přímo řekli, že již nemohou nadále Doca podporovat. Ať už se jeho fanoušci rozhodnou stát za ním, nebo ne, tak je jisté, že tento skandál bude mít dlouhodobé následky a takové šrámy si streamer ponese ve zbytku kariéry i života.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.