Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN končí kariéru hráče a stává se trenérem. Koho si vybere do nového týmu?

26. 6. 2024 | 12:30 Counter-Strike 2 Přestup
Ladislav „GuardiaN“ Kovács bude znovu aktivní na esportové scéně. Necelé dva roky od svého posledního oficiálního zápasu v roli hráče však definitivně věší myš na hřebík a vydává se na trenérskou dráhu. Nový tým BC.GAME oznámil, že slovenská legenda bude jeho koučem.
Ladislav „GuardiaN“ Kovács jako trenér
Ladislav „GuardiaN“ Kovács jako trenér
Zdroj: BC.GAME

Ladislav „GuardiaN“ Kovács patří mezi největší ikony slovenského esportu. Šestinásobný TOP 20 hráč světa s osmi medailemi nejužitečnějšího hráče světového turnaje se od svého odchodu z FaZe Clanu v roce 2021 dlouho hledal. Štěstí zkoušel v různých týmech, naposledy působil v Sampi.Tipsport. Jeho návrat na domácí scénu však nebyl úspěšný a trval pouhého půl roku. Od té doby byl GuardiaN neaktivní a jen streamoval.

32letý střelec proslulý pro své umění s AWP si bude zvykat na novou roli. Loučí se totiž s hráčskou kariérou a hned oznamuje své nové angažmá, první v roli trenéra. Spojil se kryptoměnovým kasínem BC.GAME, které se rozhodlo založi vlastní tým. Než začne odhalovat své hráče, tak jako první přišel řadu právě GuardiaN.

„Sestavuji tým z hráčů, kteří ještě nedostali příležitost hrát ve svých optimálních rolích a kteří si zaslouží větší šanci ukázat svůj skutečný potenciál. Díky svým bohatým zkušenostem s vzestupy i pády ve světě CS věřím, že je mohu vést a podporovat na jejich cestě k dosažení toho nejlepšího,“ vyjádřil se Kovács v rozhovoru pro HLTV.org.

„Chvíli mi trvalo, než jsem si dokázal představit sám sebe v roli trenéra, ale život je o poznávání nových věcí. Díky všem znalostem a dovednostem, které jsem získal při hraní, se těším, až je budu moci předávat hráčům jako trenér. Už delší dobu si užívám života, ale uvědomil jsem si, že mi chybí vzrušení z esportu,“ pokračuje GuardiaN. Nechce ale hlásat žádná očekávání, protože jde pro něj o úplně novou roli. „Budu ji vykonávat co nejlépe a se stejným zaujetím, jaké jsem měl jako hráč. Mám důvěru organizace a udělám vše pro to, abych nikoho nezklamal,“ uzavírá.

Na odhalení sestavy nebudeme dlouho čekat, organizace už na dnešní den naznačila další oznámení. Zajímavé bude sledovat, jestli si slovenská legenda nevytáhne do mezinárodního projektu také někoho z domácí scény. Pro mladé hráče by mohlo jít o velkou šanci, protože projekt hovoří hlavně o dlouhodobých cílech a vytvoření stabilního zázemí. BC.GAME nečeká žádný zběsilý hon za následujícím Majorem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.