Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo má jistotu postupu na LAN finále? Domácí soutěž talentů míří do play-off fáze

26. 6. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Premiérový letní split Vodafone Talent League má za sebou skupinovou fázi. V ní došlo k několika překvapením, tři pozvané akademie předních domácích celků se s dravou konkurencí nedokázaly popasovat. V play-off se hraje o hodně, všichni chtějí na Tipsport CS Summer!
Vodafone Talent League
Vodafone Talent League
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Akademie Sampi.NEXT si na základě Tipsport MČR klasifikace vysloužila pozvánku do uzavřené kvalifikace na druhý velký turnaj domácí sezóny, v soutěži talentů ale neuspěla. Sampi.NEXT vypadli z VTL Summer dokonce jako první. Právě jejich přemožitelé, ZennoX Gaming a Krutovládci, v úterý uzavřeli skupinovou část. Čtvrtou místenku v semifinále si vybojovali Krutovládci, kteří z „béčka“ postoupili spolu se SINNERS AC. Hříšníkům se podařilo alespoň spravit chuť poté, co si nevysloužili pozvánku na Tipsport CS Summer.

Dominantní silou skupiny A byl ten vůbec největší favorit celého splitu Vodafone Talent League Summer. Enterprise Genesis ukázali své vysoké kvality, když začali suverénní výhrou proti UNiTY AC. Postup z prvního místa zpečetili v napínavé bitvě proti Dynamo Eclot Thunders, kterou muselo rozhodnout až prodloužení třetí mapy. Hromy z Dynama ovšem na vydařený výkon nedokázaly navázat a následně padli také proti sestavě běhaCZka a spolu s další mladou akademií UNiTY AC tak neprošly do play-off.

Hned po zkompletování vyřazovacích bojů vypuklo první kolo. BěhaCZka pokračuje ve své jízdě, tentokrát udolala SINNERS AC 13:7, 13:10 a jako první si zajistila LAN finále. Na něm v neděli 7. července ve Vodafone PLAYzone Areně poznáme historicky prvního vítěze, který si zajistí slot v uzavřené kvalifikaci na Tipsport CS Summer. Tam mají své místo jisté Enterprise Genesis, ostatní celky mají v play-off o motivaci postaráno. Tedy možná až na Krutovládce, kteří svůj zápas proti EPG vzdali. Všechny detaily naleznete v Zápasovníku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.