Přejít k hlavnímu obsahu

Není veterána jako jeho. Čínský hráč se pyšní více než 9 tisíci asistencemi

28. 6. 2024 | 10:30 League of Legends Příběh
Existují hráči, kteří svými výkony doslova přepisují historii. Jedním z nich je nepochybně Tian „Meiko“ Ye, který dosáhl ohromujícího milníku – více než 9000 asistencí ve čínské nejvyšší lize! Tento rekordní počin posouvá hranice možného a znovu potvrzuje, proč je tahle hvězda jedním z nejrespektovanějších supportů na světové scéně.
EDG Meiko
EDG Meiko
Zdroj: LoL Esports

Meiko se pohybuje na scéně přesně deset let, z toho rovných devět věnoval týmu EDward Gaming. Klíčovou postavou vždy byl nejen svého týmu, ale celé ligy LPL. Od svého debutu v roce 2014 se propracoval v jednoho z nejlepších supportů a jeho strategické myšlení, rychlé reakce a schopnost přesně načasovat klíčové herní momenty jej katapultovaly do povědomí celého světa. Jedním z vrcholů bylo jeho vystoupení na Worlds 2021, kde s týmem po těsné finálové výhře proti DWG KIA získal nejcennější trofej světa League of Legends.

V tomto týdnu překonal další velký milník, tentokrát čistě na lokální scéně. Zapsat na své konto více než 9 000 asistencí svědčí o neuvěřitelné konzistenci a týmové spolupráci. V čele statistiky vévodí o neuvěřitelné tři tisíce před nejbližšími konkurenty z čínské ligy! V porovnání s jinými soutěžemi dokonce i samotný Faker, který se na profesionální scéně pohybuje stejnou dobu, dosáhl na 5 tisíc asistencí teprve letos v dubnu.

Meiko prostě není jen hráčem, který září svými individuálními schopnostmi, ale především neúnavně podporujícím své spoluhráče, pro něž vytváří příležitosti k vítězství. Od letošní sezóny se o ně ale snaží v jiném dresu, jeho odchod z EDward Gaming kompletně potopil celou sestavu, které se od té doby těší z výhry jen výjimečně. Meiko se po odchodu po dlouhých devíti letech přesunul se do stáje Top Esports

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.