Přejít k hlavnímu obsahu

Výkonný ředitel SINNERS končí ve své funkci. Pro PLAYzone.cz odtajnil budoucí plány

27. 6. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Rozhovor
Když SINNERS oznámili, že potřebují svým sledujícím něco sdělit, tak se fanoušci začali obávat nejhoršího. Na další hráčské změny nebo nedejbože konce kariéry ale nedojde, tentokrát přišla řada na management. Po pěti letech se CEO a tvář hříšníků Moritz Straube přesouvá k dalším projektům a vedení organizace přenechává svým dvěma dosavadním kolegům. „Myslím si, že nebyl lepší čas než právě teď. Upřímně jsme o tomto kroku začali mluvit už zhruba před rokem. Je čas, aby jiní lidé dostali SINNERS, doufám, na další level,“ prozradil redakci PLAYzone.cz.
Moritz Straube
Moritz Straube
Zdroj: PLAYzone

Moritz Straube a Max Euler před pěti lety vlétli na českou esportovou scénu s velkou vervou a dá se říci, že byli u začátku nové éry. Především Straube se stal skutečnou tváří veškeré otevřené komunikace, kterou v dobách dobrých i zlých SINNERS vedli vůči svým fanouškům. Jeho doba ale končí. Straube se z osobních důvodů stahuje z pozice CEO. „Za posledních 5 let jsem měl míň a míň času na rodinu, přátele, současnou přítelkyni. Rozhodl jsem se, že bude pro mě lepší se trochu více soustředit na můj osobní život,“ uvedl ve videu.

Straube a Euler spolu vedou několik dalších firem a projektů, i tento faktor napomohl k definitivnímu rozhodnutí předat otěže. „Upřímně cítím, že jsem z toho trochu unavený a vyčerpaný, protože to nejsou jen SINNERS, na kterých pracuju. A protože je v dalších firmách víc a víc práce, tak začínám cítít, že nejsem schopný dávat SINNERS ten čas, který si zaslouží a který jsem byl schopný dávat na začátku. Čeká mě taky velká změna v příštích měsících, která by mi ještě méně umožňovala být přímo zapojený,“ rozpovídal se na YT kanále SINNERS.

Loučící se výkonný ředitel zůstává spolumajitelem organizace a jejím poradcem. Určitě jej tak uvidíte na domácích akcích. Čemu se ale Straube bude nyní věnovat? „Já budu i nadále dělat v gamingu a esportu, ale on top i na jiných marketingových aktivitách přes naši marketingovou agenturu Obviously Professionals a eventovou agenturu Reset Button. Budu dělat pro SINNERS partnery ze strany naší agentury, teď máme například na starost marketingovou strategii pro Máj v Praze,“ popsal pro redakci PLAYzone.cz své aktivity v dalších oblastech.

Straube dále exkluzivně prozradil, že jeho úkoly si rozdělili Chief Gaming Officer a Business Development Manager, tedy Tomáš „efron“ Pechman a Milan Hýbl. „Efronova silná stránka je právě v organizaci a týmovém managementu a Mildova zase jednání s partnery, sales a kreativita,“ vysvětlil jejich role. „Nebudu lhát, je to pro mě jedno z nejtěžších rozhodnutí, které jsem musel udělat, ale pro mě je rozhodně to správné. Esport je opravdu to, kde je moje srdce a co miluju a věc, ve které bych chtěl být zapojení i v budoucnu,“ uzavřel své vyjádření ve videu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.