Přejít k hlavnímu obsahu

Herdyn dokázal, že nepatří do „starého železa“ a dosáhl vysněného ranku na Westu

27. 6. 2024 | 16:30 League of Legends Zajímavost
Český streamer a milovník League of Legends Pavel „Herdyn“ Mikeš slaví svůj nejnovější herní úspěch. Jeho kompetitivní kariéra je dávno u konce, přesto po 11 letech dosáhl nového maxima.
Herdyn poprvé Master na Westu
Herdyn poprvé Master na Westu
Zdroj: Twitch/Herdyn

Pavel „Herdyn“ Mikeš patřil mezi ústřední postavy raného League of Legends v Česku. S eSubou se před více než deseti lety stal dvakrát mistrem ČR a šampionem mezinárodní akce Copenhagen Games. Už v roce 2014 ale ukončil svou esportovou kariéru, ačkoliv pod vlajkou Play With Soul ještě zažil jednorázový návrat.

Znovu si přičichnul ke kráse kompetitivního zápolení až v letošním roce, kdy vedl svůj tým v soutěži Streamers Clash. Po pátém místě ale u League of Legends vytrval a po týdnech aktivního hraní chtěl všem ukázat, že stále má v rukou dovednosti kvalitního toplanera. Minimálně tedy pro prostředí soloQ.

Rozhodl se tak odstartovat šplh po žebříčku na prestižním serveru EU West, kde hraje spousta profíků. Postupnými krůčky se dostal až do Masteru, díky čemuž překonal své maximum z roku 2013! Herdyn tak ve svých 32 letech znovu prokázal svou vytrvalost, píli a kvality člena Síně slávy česko-slovenského esportu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.