Přejít k hlavnímu obsahu

Přes 440 miliard korun ve „zbytečných“ hrách. Gameři se na Steamu nebojí utrácet

28. 6. 2024 | 13:30 Zajímavost
Snad každý gamer má ve své knihovně na Steamu minimálně jednu hru, kterou nikdy v životě nezapnul. Někteří mají takových kousků i desítky, každý je na tom jinak. A ceny liší se také ceny nevyužitých, „zbytečných“ her. Podle posledních výpočtů PCGamesN utratili hráči za tituly, které si nikdy na Steamu nezahráli, v hodnotě asi 19 miliard dolarů (cca 440 miliard korun).
Knihovna ve službě Steam
Knihovna ve službě Steam
Zdroj: Valve

Známe to asi všichni. Ve slevě se na Steamu ukáže nabídka, kterou prostě nemůžeme odmítnout. Krádež za bílého dne. Samozřejmě hru ve slevě koupíme a v knihovně nám přistane další kousek do sbírky. Ten ale možná zůstane navždy zavřený.

PCGamesN přichází se zprávou, že celkem hráči za hry, které nikdy nezapnuli, asi 19 miliard dolarů (cca 440 miliard korun). To už je docela slušná částka pro a Valve si rozhodně stěžovat nemůže.

Výpočet ale není úplně přesný. Celkem totiž mohl portál PCGamesN pracovat jen s daty otevřených Steam účtů. Těch je asi 10 %, a právě na těch jsou nezapnuté hry za 1,9 milionu dolarů. Desetinásobek by tak měl zhruba odpovídat finálnímu výsledku.

Za spoustu nevyužitých her může také HumbleBundle. Na portálu mohou hráči zakupovat tituly ve velikých slevách a ve větším množství. HumbleBundle pomáhá charitám a podle údajů na webu už vybral přes 257 milionů dolarů na dobrou věc. Často jsou ale v balíčku hry, které by si hráči běžně nezakoupili. A tím se hodnota nezapnutých titulů zvyšuje.

Štítky: hry, gaming, Steam
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).