Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno: G2 Esports vítají posilu ze zámoří, jejíž role se kryjí s klíčovou hvězdou týmu

28. 6. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
G2 Esports podle všeho v létě skutečně čeká jen jedna změna a tým bude pokračovat pod vedením kapitána Rasmuse „HooXi“ Nielsena. Jméno na doplnění kádru však není překvapivé.
Mario „malbsMd“ Samayoa
Mario „malbsMd“ Samayoa
Zdroj: G2 Esports

G2 Esports mají ve svých řadách druhého a třetího nejlepšího hráče roku 2023, jejich ambice tam musí být jen ty nejvyšší. Vedle dvou klíčových opor je ale zbytek týmu po individuální stránce za očekáváním, nebo minimálně nekonzistentní. Čekalo se tak, kdo půjde z kola ven. Volba nakonec padla na Nemanju „nexa“ Isakoviće, jehož příchod do týmu byl kritizován a nakonec se opravdu potvrdil jako nevydařený.

Srbskému střelci po návratu do G2 Esports nevyšly dva turnaje. Na prvním CS2 Majoru a v ESL Pro League se ukázal v mnohem lepší formě, ale další dva eventy mu poté znovu absolutně nevyšly. Ty nakonec byly také jeho posledními. Na IEM Dallas přitom dokráčel s G2 ke svému největšímu úspěchu vůbec. Sám ale bohužel zaznamenal K/D ratio -48 a HLTV rating 0,85, což označil za nejhorší výkon kariéry. Jaký to paradox.

Už během nexovy derniéry na BLAST Premier Spring Final, tehdy ještě neoficiální, unikla na veřejnost informace, že G2 Esports jednají o příchodu Maria „malbsMd“ Samayoy. Jedna z vycházejících hvězd jihoamerické scény trápila G2 na ESL Pro League a dostala se do hledáčku slavné organizace. Z hlediska rolí ale jeho příchod nedával fanouškům smysl a padaly otázky, jestli mimo nexu nepřijde ještě další změna.

Nakonec to minimálně prozatím na další zásah do sestavy nevypadá. Přestup malbsMd z týmu M80 do G2 byl dnes oficiálně zpečetěn. Stále ale zbývá vyřešit otázku pozic na herním serveru. Podle přehledu od HLTV.org se nadějný Guatemalec kryje na většině pozic s jedním z bratranců Kovačových. Bude tak zajímavé sledovat, kdo se pro novou posilu obětuje a jestli z jejího potenciálu dokáží G2 Esports vymačkat maximum.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.