Přejít k hlavnímu obsahu

5 milionů kusů za tři dny. DLC Elden Ringu se prodává, hráči mají smíšené pocity

28. 6. 2024 | 19:30 Gaming
Je to „jenom“ DLC, i tak je ale Elden Ring Shadow of the Erdtree jednou z nejočekávanějších her letošního roku. Popularita základní hry nezná mezí, titul nejlepší hry roku 2022 hovoří za vše. Za první tři dny se prodalo 5 milionů kusů zmiňovaného DLC, reakce jsou ale smíšené. Hlavním problémem je podle nich obtížnost. I na hru od FromSoftware jde o pořádný masakr.
Elden Ring Shadow of the Erdtree
Elden Ring Shadow of the Erdtree
Zdroj: FromSoftware

Natěšenost hráčů na Elden Ring Shadow of the Erdtree byla obrovská. Nikdo si nedokázal představit, že by snad rozšíření nejlepší hry roku 2022 nemělo stát za to. To se ukázalo během prvních několika dní od vydání, kdy se podle oficiálních zpráv od vývojářů z FromSoftware prodalo přes 5 milionů kusů této pecky.

Taková popularita rozhodně není žádným překvapením. Gameři po celém světě se na pokračování jejich oblíbené hry těšili dlouhé měsíce, nenechali si zkazit radost ani po první negativních recenzích, které Shadow of the Erdtree kritizovaly za přílišnou obtížnost.

Nakonec ale na vlastní kůži poznali, že novináři se nemýlili. Velká porce hráčů svou cestu DLC Elden Ringu po chvíli vzdala. Někteří se nedostali ani přes první dva bosse ve hře. Byli jednoduše příliš silní.

Své zklamání a rozhořčení hráči vyjádřili ve svých hodnoceních na Steamu. Shadow of the Erdtree se hned po vydání pohyboval v číslech kolem 60 %, v posledních dnech se vyšplhal alespoň na relativně slušných 70 %.

„Koupil jsem si tu hru, abych se bavil. Ne, aby mě mučila,“ napsal jeden z nespokojených hráčů ve své recenzi. Shadow of the Erdtree je rozhodně těžší než základní hra a fanouškům se to úplně nelíbí.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).