Přejít k hlavnímu obsahu

T1 vs. KT Rolster. Speciální rivalita ve velké aréně, výsledek překvapil

29. 6. 2024 | 15:00 League of Legends Reportáž
Telecom Wars. Souboj mezi T1 (dříve SKT) a KT Rolster patří mezi největší rivality ve světovém League of Legends. O tradiční zápas nebyli ochuzeni fanoušci ani nyní. V sobotu se uskutečnilo hned dvojnásobné měření sil - jednou mezi A-týmy a podruhé mezi akademiemi. Utkání se navíc odehrála v areně T1, do které se vměstnalo několik tisíc fanoušků. Pro překvapení všech odešli z obou sérií vítězně KT Rolster. V obou případech šlo o vítězství 2:1.
Hong "Pyosik" Chang-hyeon
Hong "Pyosik" Chang-hyeon
Zdroj: Riot Games

KT jsou asi největším negativním překvapením začátku LCK. Z prvních pěti zápasů vyhrála tradiční organizace jen jedinkrát, a to po neúplně ideálním výkonu proti OKSavingsBank BRION. Na domácí půdě T1 byla pozice KT Rolster ještě horší, snad všichni favorizovali jejich soupeře. T1 nejsou v ideální formě, pořád ale prohráli jen s Gen.G.

Hned první zápas ale začal lépe pro KT. Úspěšný teamfight na botlane dostal outsidera do vedení, dařilo se i v následujících potyčkách. Jedna dobrá akce T1 ale stačila k tomu, aby bylo (co se týče goldů) vyrovnáno. KT postupně nasbírali body na soul, T1 ho vyměnili za několik killů a Barona. Faker a spol. převzali otěže a po fightu u Eldera si to namířili k Nexusu soupeře. 1:0 pro T1.

Druhý hra začal podobně jako ta úvodní. KT byli v early game lepším týmem, vypracovali si menší gold lead. Ten tentokrát, i díky výborně hrajícímu Hong „Pyosik“ Chang-hyeonovi, nezahodili. Vyrovnáno a šlo se na třetí hru.

Ta odstartovala velice rychle. Hned první minuta divákům naznačila, jak se bude celé utkání vyvíjet. Faker byl ještě před příchodem minionů odchycen a odevzdal first blood. O několik minut později udělal nejlepší hráč historie další chybu. KT měli slušný náskok, ve 20. minutě už vedli o 6 tisíc goldů. Pak se ale stalo něco, co nápadně připomínalo první špíl.

Bitva u draka, soul pro KT a porce killů pro T1. Následně Baron a bylo vyrovnáno. Rozhodovat musel Elder, u kterého se opět blýsknul Pyosik. KT Rolster získali nejsilnější buff na Summoner's Riftu a vítěze posledního světového šampionátu porazili 2:1. Veliké překvapení.

Ještě před svými úspěšnějšími kolegy šli do akce hráči T1 Esports Academy a KT Rolster Challengers. Derby mezi akademiemi neměli úplně jasného favorita, oba celky totiž v tabulce LCK Challengers dělila jediná výhra. Očekávala se celkem vyrovnaná bitva, které se nakonec fanoušci dočkali.

První hra tomu ještě úplně nenapovídala. T1 Esports Academy nastoupili na své soupeře ve velikém tempu, vyhrávali snad každou potyčku a dostali se bez větších problémů do pohodlného vedení. S ukončením zápasu dlouho neotáleli, po 25 minutách bylo hotovo a první bod pro akademii T1 byl na světě.

KT Rolster Challengers se rychle oklepali. V early game nepanikařili, nenechávali se odchytávat a naopak dobrým pohybem po mapě překvapili T1. Akademii nejúspěšnější organizace v historii se nedařilo, její výkon podrthl nepodařený dive na toplane, kdy s sebou Ornn vzal do říše mrtvých i dva soupeře.

Rozhodnout musela třetí hra. V té se KT dostali do rychlého vedení, T1 díky dvěma killům drželi krok. Velice důležitý byl fight v 15. minutě. KT odchytili nepřátelského junglera, získali Rift Heralda a následně zneškodnili toplanera. S ním vzali i turret. Veškerá následující snaha T1 byla marná, rychlá rozhodující hra byla za 24 minut u konce. Oba týmy se srovnaly na druhém místě LCK Challengers se skóre 4-2.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).