Přejít k hlavnímu obsahu

Čtyřjazyčný esportový génius. Xccurate by brzy mohl být polyglotem, vtipkují fanoušci

3. 7. 2024 | 13:30 VALORANT Příběh
Občas se objeví momenty, které nás doslova zvednou ze židle. Jeden takový zařídil Xccurate, známý profesionální hráč a nynější in-game leader týmu T1. Svůj celek dovedl k vítězství proti Global Esports, a to vše v korejštině, kterou se teprve nedávno začal učit jako svůj čtvrtý jazyk.
Xccurate
Xccurate
Zdroj: VCT

Kevin „Xccurate“ Susanto je indonéský esportový hráč, který už dříve exceloval v Counter-Strike: Global Offensive. Nedávno se však rozhodl přesedlat na VALORANT, stejně jako jeho mladší bratr f0rsakeN. Oba jsou neskutečně talentovaní a patří mezi špičku v asijském regionu. U staršího z bratrů to jsou ale i jeho jazykové schopnosti, které všechny nepřestávají udivovat. Po ovládnutí indonéštiny, angličtiny a čínštiny nyní přidal do svého repertoáru i korejštinu. Ano, skutečně ovládá čtyři jazyky ve svých 26 letech!

Jeho sestava T1 se včera střetla s týmem Global Esports v napínavém zápase, kde právě Xccurate převzal roli in-game leadera a komunikoval s týmem v korejštině. Tento výkon je o to působivější, když vezmeme v potaz, jak náročné je zvládnout taktické pokyny v cizím jazyce. Vše vyžaduje rychlé myšlení a schopnost jasně komunikovat ve stresových situacích. Xccurate se přitom korejsky začal učit teprve nedávno.

Fanoušci jsou nadšení a sociální sítě zaplavily obdivné komentáře. Výkon Indonésana nejen, že přispěl k vítězství T1, ale také inspiroval mnoho mladých hráčů. Mnozí nyní zvažují, že se začnou učit nové jazyky, aby mohli lépe komunikovat v mezinárodních týmech. „Brzy by mohl být polyglotem,“ vtipkuje komunita. Aby se tak ale stalo, musel by Xccurate ovládnout ještě jeden jazyk. Kdo ale ví, co nám přinese budoucnost?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.