Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč Sparty se loučí po více než čtyřech letech: Byly to krásné roky

1. 7. 2024 | 15:00 EA SPORTS FC 24 Přestup
Více než čtyři roky trvající angažmá končí. Martin „Caster“ Štěpán, dlouholetý člen esportové divize pražské Sparty, se s letenským klubem loučí. Jeho odchodem končí jedna z nejdéle spolupracujících dvojic na scéně - Caster a Jan „Emerickson“ Krupička. „Všechno jednou končí a pro mě bohužel skončila i tato cesta ve Spartě,“ napsal 26letý hráč na sociálních sítích.
Emerickson a Caster
Emerickson a Caster
Zdroj: Instagram.com/caster8

„Kdo by to byl řekl, že to potrvá 4 a půl roku,“ začal Martin „Caster“ Štěpán své loučení s týmem, ve kterém strávil čtyři a půl roku. Svou kariéru esportového hráče předtím načnul v Bohemians, v jejímž dresu se probojoval do finále CZC.cz iSport LIGY. Odměnou za jeho výkony byla nabídka ze Sparty.

V rudém dresu se Casterovi dařilo především na menších turnajích, v online prostředí dosáhl častokrát na bednu. Podařil se mu třetí ročník AXE FIFA COOL LIGY, v němž bojoval o celkové vítězství. Ve finále ale nestačil na svého spoluhráče Jana „Emerickson“ Krupičku.

Caster byl dlouhodobě členem širší tuzemské špičky. „Byly to krásné roky plné zážitků a musím říct, že mě to hodně posunulo v osobním i profesním životě,“ ohlížel se Martin Štěpán za svým působením ve Spartě. „Všechno ale jednou končí a pro mě bohužel skončila i tahle cesta ve Spartě.“

Zkušený hráč nechyběl ani na loňském vyvrcholení MČR FIFA powered by Hyundai. Tehdy v těsném souboji prohrál ve čtvrtfinále s týmovým kolegou Dominikem „Seron“ Čermákem a skončil v top 8.

„Chci Spartě moc poděkovat za tuhle příležitost a Vám za vaši úžasnou podporu během těchto nádherných let. Co přijde dál, to ještě uvidíme, třeba se něco najde,“ ukončil Caster své rozloučení se Spartou výhledem do budoucna. 

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).