Přejít k hlavnímu obsahu

Posun o desítky procent. Co stojí za fenomenálním zlepšením vycházející české hvězdy?

2. 7. 2024 | 12:00 League of Legends Komentář
Adam „Jackies“ Jeřábek si na kompetitivní scéně dělá pořádné jméno. Po bídném jarním splitu nám zanechal dechberoucí statistiky z toho letního. V týmu je stěžejním kamenem a do play-off slibuje dokonalost. Co se za jeho progresem ale skrývá? Mladá hvězda velebí svého kouče.
GX Jackies
GX Jackies
Zdroj: LEC

Pro talentovaného mladíka jde o první rok na nejvyšší profesionální úrovni. Zatímco potenciál byl vidět už od prvních okamžiků kdy nastoupil do týmu GIANTX, kde už několik let působí také Patrik „Patrik“ Jírů, výsledky se nestýkaly s očekáváním. Jarní statistiky mluvily jasně. Jackies zaostával v počtu CS, goldů, ztrácel XP a chyběla mu sebejistota. Hodně se toho ale změnilo po příchodu nového individuálního trenéra Nicolase Pereze z akademie. Midlaner bez váhání připisuje velkou část úspěchu právě jemu.

Jackies přiznává, že měl problém číst úmysly soupeřů. Nyní má mnohem lepší přehled o tom, kdy jít do útoku a kdy hrát defenzivně. „Nicolas trénoval hodně korejských midlanerů a ví všechno o těchto věcech. Snažím se přizpůsobit svůj styl a učit se od korejských hráčů, abych se zlepšil ve své roli,“ pochvaluje si Pereze. Vedle individuálního koučování je tu i silná týmová podpora. Jackies zdůraznil, jak mu pomohly posily. „Antonio má široký šampion pool a nebojí se pro mě obětovat,“ dodal. To vše ukazuje na skvělou týmovou dynamiku.

Letní split tak přinesl neuvěřitelný zvrat. Tam, kde český hráč na začátku sezóny zaostával, nyní dominuje. Creep score, zlaťáky, zkušenosti, první killy – tím vším nyní překonává konkurenci. Se zlepšením statistik a individuálního výkonu se tým těší na blížící se vyřazovací část. Jackies a jeho spoluhráči jsou odhodláni ukázat, co v nich je. Díky tvrdé práci a skvělému vedení mají všechny předpoklady být silnými oponenty. 

Prvním soupeřem české dvojice ale nebude nikdo jiný než jejich zkušenější krajan. Marek „Humanoid“ Brázda a Fnatic budou rozhodně v roli favoritů, ale při posledním střetu už mladý Jackies vystrkoval růžky a svého kolegu dokázal zabít naprosto sám. Jenže ani tak skvělá hra v jeho podání na výhru zápasu nestačila. Tentokrát však oba týmy čeká celá BO3 série. Na souboj českých midlanerů dojde v sobotu 13. července.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.