Přejít k hlavnímu obsahu

Ještě více americký Cyberpunk? Druhý díl vytváří studio v Bostonu

2. 7. 2024 | 15:00 Gaming
Vývojáři a vysoce postavení zaměstnanci herního studia CD Projekt Red se ve svém podcastu rozpovídali o budoucnosti hry Cyberpunk. Druhý díl vytváří studio v Bostonu, čímž se zaručí autentičtější americké prostředí. Fanoušci a hráči této herní pecky se tak mají na co těšit!
Druhý díl Cyberpunk 2077 je na cestě
Druhý díl Cyberpunk 2077 je na cestě
Zdroj: CD Projekt Red / koláž Vandal

Vývojáři projektu s dosavadním označením Project Orion pochází ze severoamerické pobočky CD Projektu Red. Jedná se o pokračování jedné z nejvíce ambiciózních her posledních let, Cyberpunk 2077. „Myslím si, že Cyberpunk je očividně jedinečný americký příběh. Má to hodně jako punkovou energii a navíc napsal to Američan. Tím pádem se mi zdá správné udělat to v Americe,“ tvrdí výkonný producent Dan Hernberg v podcastu.

Jako průlezy, které jsou v silnicích, že? Byl tu jeden příspěvek na Redditu s chlapíkem, který říkal, že v Cyberpunku je chyba, která vás naprosto bije do očí. Ta chyba se týkala toho, že kryty šachet pro kanalizaci byly šachty, které běžně používáte v Evropě,“ zmínil přidružený herní ředitel Pawel Sasko. Dle jeho slov se v některých částech hry necítil jako v americkém prostředí. 

Nejedná se o průlezy, které běžně zakrýváte v Americe na ulicích. To vám v podstatě ukazuje rozdíly, že? Když jedete do Ameriky, jsou tam věci jako hydranty, kde jsou umístěny a jak vypadají. Pouliční osvětlení, jejich pozice, odpadkové koše, že? Jsou před domem nebo klidně přímo na ulici. V Polsku a téměř nikde jinde v Evropě je skoro nevidíte. Je tam tolik nuancí,“ dodal. 

Chtěl bych tu hru trochu více do Americana stylu,“ ukončil svůj proslov Sasko. „Naše obrubníky jsou jiné, naše barva je na všech našich značkách jiná. Všechno je jen trochu jinak. Nepřeruší to ponoření, ale je to jen ta maličkost, kde si říkáte, že to možná nevytvořili lidé, kteří zde žijí nebo lidé, kteří rozumí americké kultuře,“ dodal Hernberg. Začátkem tohoto roku CD Projekt Red oznámil, že vývojáři druhého díle byli přesunuti do Severní Ameriky.