Přejít k hlavnímu obsahu

Carzzy si zaslouží mnohem víc! Fanoušci prosí, aby si česká hvězda našla lepší tým

3. 7. 2024 | 19:30 League of Legends Komentář
Matyáš „Carzzy“ Orság z týmu Vitality září na herním nebi jako jasná hvězda. Přestože zakončil Summer Split s pouhými dvěma výhrami a po prohraném tiebreaku s MDK pro něj letošní sezóna končí, výkon českého hráče byl nepřehlédnutelný. „Zaslouží si víc,“ volají fanoušci.
Matyáš „Carzzy“ Orság
Matyáš „Carzzy“ Orság
Zdroj: LEC

Matyáš „Carzzy“ Orság byl světlým bodem ve hře týmu Vitality. Bohužel, ani jeho úsilí nedokázalo kompenzovat chyby jeho spoluhráčů. Týmové nedostatky se staly jejich osudným a sen o postupu do Season Finals se rozplynul. Fanoušci vedle kritiky samotného týmu nešetří chválou na českého hráče a jejich komentáře na sociálních sítích jasně ukazují, jak moc ho podporují a důvěřují v jeho kvality. „Je mi to líto, nezasloužíš si nás, zasloužíš si mnohem víc než tohle,“ prohlásil jeden z fanoušků francouzské organizace.

Český hráč poslední roky pendloval mezi týmem Vitality a MAD Lions KOI, ale úspěch z roku 2022, kdy vyhrál oba splity, se už neopakoval, ba naopak. „Přeji ti jenom lásku, zasloužíš si mnohem víc, než je tuhle organizaci,“ píše další fanoušek, „prostě odejdi, jdi do světa, zůstaň nejlepší, ale MY si tě nezasloužíme.“ Takové a mnohé další vzkazy zaplavily internet. Je evidentní, že Carzzyho talent přesahuje hranice jeho současného týmu. Zatímco Vitality hledá cestu zpět k úspěchu, Matyáš Orság by mohl zvážit nové možnosti.

V této těžké chvíli se však ukázala i jiná stránka týmu. Trenér James „Mac“ MacCormack, který s Carzzym spolupracuje už od dob MDK, vzal odpovědnost za neúspěch na sebe. „Je to celé moje vina,“ přiznal v emotivním rozhovoru se slzami v očím. Nevyhýbá kritice a je odhodlán analyzovat chyby, které vedly k neúspěchu. Je však otázkou, zda mu k tomu vedení dá ještě prostor. Přesto však vyvstává otázka, jak velké strukturální změny jsou v týmu nezbytné k tomu, aby talent jako Carzzy mohl skutečně zazářit.

Team Vitality čekají náročné časy a klíčová rozhodnutí. Jak se vzpamatuje z této sezóny a jaké kroky podnikne, aby se konečně prosadil? Budoucnost Carzzyho je zatím otevřená. Fanoušci doufají, že se mu dostane týmu, který bude schopen využít jeho plného potenciálu. Ať už to bude v týmu Vitality, nebo jinde.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.