Přejít k hlavnímu obsahu

Nechtěný rekord. Belgičan si v základní části nejvyšší ligy nepřipsal jediný kill

4. 7. 2024 | 09:00 League of Legends Zajímavost
Karmine Corp se konečně dočkali a poprvé si zahrají play-off LEC. Úvodní dva pokusy nebyly úspěšné, ten třetí už ano. Jeden zápis do historie zaznamenal i belgický support Raphaël „Targamas“ Crabbé. 24letý hráč je vůbec prvním hráčem v historii nejvyšší evropské soutěže v League of Legends, který si za celou základní část nepřipsal ani jeden kill.
Raphaël „Targamas“ Crabbé
Raphaël „Targamas“ Crabbé
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Targamas byl celkem podepsán u 68 killů, pokaždé však jen jako asistent. Pro supporta to není nikterak závažná statistika, zabíjet nepřátele a uzmout si odměnu pro sebe není v popisu jeho práce. Niceméně asistovat u 68 killů a ani jeden z nich nemít na svém kontě, je opravdu netradiční kousek. Až tak ojedinělý, že se Targamas stal první hráčem v historii LEC, který ukončil základní část ligy bez jediného zabití.

Výjimečně se sice v EU LCS/LEC objevily podobné případy, vždy však šlo o náhradníky, kteří nastoupili jen na několik zápasů, jak poukazuje Rigas. Dvě hry bez zářezu zapsali Morgan „Hustlin“ Granberg, Jorge „Werlyb“ Casanovas Moreno-Torres a Jesse „Jesiz“ Le. Čtyři špíly bez killu zvládl Kim „Wisdom“ Tae-wan.

Targamase ale nový rekord rozhodně trápit nemusí. Karmine Corp se dočkali postupu do play-off, z nejnižších pater LEC se vyšvihli na páté místo. Posily pomohly, KC už nejsou jenom pro smích. Konkrétně Targamas byl často terčem kritiky, svými výkony fanoušky nepřesvědčil. Třeba se mu to povede v play-off, které Karmine Corp začnou proti G2 Esports, týmu, v němž Targamas v minulosti působil.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).