Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární návrat, který se nekonal. Druhá šance hvězdného kapitána skončila fiaskem, sotva střílel

4. 7. 2024 | 19:45 VALORANT Příběh
Komunitě je nyní pro smích a jeho návrat na scénu bude mít pravděpodobně brzký konec. Příští rok se Pujan „FNS“ Mehta nejspíš vrátí ke streamování, kde bude moci opět zářit svým šarmem a taktickým myšlením, ale tentokrát bez tlaku profesionální soutěže, kde opravdu nezazářil.
NRG FNS
NRG FNS
Zdroj: VCT

FNS se kdysi ve světě Counter-Striku příliš neprosadil, našel své místo až v nově spuštěném titulu VALORANT. Jako in-game leader v týmu OpTic Gaming se stal klíčovou postavou, která vedla svůj tým k vrcholům. Vždy patřili mezi elitu na každém turnaji a jednou dokonce ovládli Masters v Reykjavíku. I když nikdy nezískal tu vytouženou trofej na závěrečném mistrovství světa. Nikdy nevynikal ve fragování, ale fanoušci jej obdivovali za jeho taktické myšlení a schopnosti kapitána. Jeho „big brain“ taktiky děsily soupeře, kteří se vždy obávali, co si na ně vymyslí. Byl to hráč, který měl na bojišti oči všude a vždy věděl, jak zvrátit průběh zápasu ve prospěch svého týmu.

Po neúspěšném působení v NRG se FNS rozhodl věnovat streamování a watchparties. Zdálo se, že jeho kariéra profesionálního hráče je u konce. Ale osud tomu chtěl jinak. FNS přijal nabídku vrátit se do NRG, kteří kontroverzně benchnuli hvězdu Maxe „Demon1“ Mazanova, mistra světa minulého roku. Byla to šance na velký comeback a fanoušci byli plni očekávání. Avšak, realita byla krutá. Sestava se staronovým kapitánem stále nevyhrála jediný zápas a sen o dalším postupu se rozplynul.

Z hlediska killů se FNS stal nejhorším hráčem v celé lize. Jeho headshot rate stagnuje na pouhých 19% a má sotva 0,4 zabití na kolo. Jeho slavné taktiky se nekonaly a defenzivní kola týmu byla tragická. Kapitán, který kdysi děsil soupeře, nyní sotva střílel. Komunitě je nyní pro smích a jeho návrat na scénu bude mít pravděpodobně brzký konec. Příští rok se nejspíš vrátí ke streamování, kde bude moci opět zářit svým šarmem a taktickým myšlením, ale tentokrát bez tlaku profesionální soutěže.

Štítky: VCT, Valorant, FNS, NRG
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.