Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší tým v historii? Gen.G drží nejdelší sérii neporazitelnosti

5. 7. 2024 | 09:00 League of Legends Zajímavost
Gen.G jsou extrémně dobrý tým. To ví každý fanoušek League of Legends. Korejský mančaft na jaře vyhrál LCK, pak si poradil i s mezinárodní konkurencí na MSI. V létě forma Gen.G neklesá a Korejci dokonce překonali jedno historické maximum. Žádný celek z hlavních regionů v historii nevyhrál více než 21 sérií v řadě. Gen.G se to ale povedlo, aktuálně jich na kontě mají 24.
Gen.G
Gen.G
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Neskutečná vítězná série Gen.G začala už 17. února letošního roku. Čtyři a půl měsíce už nepoznala elitní korejská sestava přemožitele. Na domácí scéně smetla každého, koho potkala. Stejně tomu bylo i na mezinárodní MSI. 

Gen.G kráčí po Golden Road. Mohou se stát vůbec prvním týmem, který tohoto dosud zapovězeného úspěchu dosáhne. Spring Split a MSI už mají úspěšně za sebou, letní split je rozjetý perfektně. A pak už zbývá jen maličkost v podobě Worlds. Gen.G na to rozhodně mají. Mohou se stát nejlepším týmem v historii profesionálního League of Legends.

Teď zpátky ke zmiňované sérii. Odstartovala proti Hanwha Life Esports během čtvrtého týdne jarního splitu LCK a stále pokračuje. 24 vyhraných sérií, čtyři z toho na MSI, zbytek v Koreji. Hned v 17 případech odešel poražený tým bez jediné vyhrané hry. Během letního splitu LCK zatím Gen.G neprohráli ani jednu hru.

O druhé místo se v tomto ohledu dělí T1 z roku 2022 a World Elite z let 2012 a 2013. Obě sestavy zvládly 21 sérií v řadě. Nejlepším evropským týmem jsou v tomto ohledu Moscow Five s 15 vyhranými sériemi. Ruská pětice dosáhla svého rekordu v roce 2012.

Významné výhry Gen.G:

  • 2:0 vs. T1
  • 3:2 vs. T1
  • 3:2 vs. TES
  • 3:1 vs. BLG
  • 3:1 vs. BLG
  • 2:0 vs. T1
Zdroj: Reddit
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).