Přejít k hlavnímu obsahu

Do Norska se už nikdy nevrátím, vzkazuje Speed. Útok fanoušků skončil vytrženými vlasy a zlomeným kotníkem

5. 7. 2024 | 14:30 Kauza
Populární streamer IShowSpeed je velkým milovníkem fotbalu. Při svém fandícím turné po Evropě se dostal do Norska, kde se ale jeho pobyt změnil v noční můru. Dav fanoušků se něj doslova vrhnul. I když ho zraněný kolega odnášel k autu, byl odvezen do nemocnice. Jenže jak už tušíte, neproběhlo to úplně hladce.
Speed v Oslu napaden fnaoušky
Speed v Oslu napaden fnaoušky
Zdroj: YouTube/ISHOWSPEED

Vše začalo nevinně – Speed vysílal živě ze suvenýrů v Oslu, zatímco venku na něj čekala velká skupina jeho příznivců. Po úspěšném vyburcování davu k pokřiku „Siu“ podle slavného fotbalisty Cristiana Ronalda skákal radostí, až se zranil o malou římsu u okna. „Myslím, že jsem si zlomil kotník,“ opakoval bolestně, držíc si nohu. Po incidentu se rozhodl opustil obchod v náruči svého pracovníka, protože nemohl chodit. Jenže venku byl dav, který si chtěl Speeda pořádně užít.

Jakmile byl vynesen ven, čekající horda příznivců se na něj okamžitě vrhla. Bez boty a s bolestivým kotníkem mířil Speed v rukách bezpečnostním pracovníkem do auta, ale fanoušci ho nepřestali obklopovat. Vznikla panika, Speed křičel, aby přestali, zatímco se odpojil od svého kameramana. Z videí pořízených během incidentu je vidět, jak fanoušci stojí na autě a jeden dokonce skáče téměř na hlavu streamera. Zvuk z jeho vysílání zachytil Speedovu rozčílenou reakci, když se někdo pokusil naskočit do jeho únikového auta. „To není k*rva vtipný, kámo! Ani mě neposloucháš,“ křičel.

Pod nátlakem fanoušků a s bolestí Speed slíbil, že se do Norska už nikdy nevrátí. „Bro, už nikdy do této země nepřijdu,“ prohlásil rozhodně, zatímco jeho se kolem kupili lidé. „Přísahám, že se už do této k*revské země nevrátím,“ vzkázal naštvaně. Když se konečně dostal do bezpečí, popsal tento den jako nejhorší ve svém životě. „Můj kotník je zlomený, vyrvali mi vlasy, polili mě vodou. Někdo dokonce skočil z auta jako Rey Mysterio z WWE. Byl to nejděsivější den mého života, slibuji. Nemohl jsem ani dýchat,“ svěřil se.

Zatímco Speed odjížděl z místa činu, kameraman musel neznámým městem po svých. Vysílání stále běželo, takže tisíce diváků sledovaly jeho cestu norským hlavním městem, zatímco měl v patách dav fanoušků populárního streamera. Brzy se údajně jeho utržené vlasy objevily na internetovém obchodě Ebay za téměř 40 tisíc korun, ale nakonec se ukázalo, že jde o pouhý podvrh nějakého vychytralého podvodníka.

Štítky: Speed, kauza
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.