Přejít k hlavnímu obsahu

Nitr0 ještě nemá dost. Kapitán Amerika tentokrát podepsal v CS2 pod americkou organizací

5. 7. 2024 | 12:30 Counter-Strike 2 VALORANT Přestup
Jedna z největších postav americké scény opět převléká dres. Nicholas „nitr0“ Cannella, dvojnásobný otec s řadou trofejí, poslední roky pendloval mezi tituly od Valve a Riot Games. Pokud neměl tým, streamoval. Poslední angažmá na poli VALORANTu ale úplně nevyšlo, takže ohlásil další přestup. Jak se říká, stará láska nerezaví, protože ho uvidíme reprezentovat CS2 tým NRG.
nitr0 NRG
nitr0 NRG
Zdroj: NRG

Nitr0 má za sebou pořádnou kariéru, během níž se zúčastnil 12 Majorů a posbíral nespočet trofejí. Na druhé straně to u konkurenčního titulu zase vázlo. Když se rozhodl v červnu loňského roku ukončit svou kariéru, mnoho fanoušků bylo zaskočeno. „Nevím, jaká přesně bude další kapitola mého života, ale v nejbližší budoucnosti plánuji streamovat a uvidíme, kam mě to zavede,“ napsal tehdy na sociálních sítích. Osud jej zavedl zpět k VALORANTu, kde se připojil k týmu M80, aspirantovi na postup do partnerské nejvyšší VCT ligy z americké Tier 2 scény.

Jako kapitán měl nitr0 velkou odpovědnost a očekávání fanoušků byla obrovská. I když se věnoval VALORANTu naplno a sbíral cenné zkušenosti, tým M80, který byl minulý rok téměř nezastavitelný, se letos ukázal jako spíše průměrný. Po půl roce opět opustil tým a rozhodl se vrátit k milovanému CS. Oficiálně podepsal smlouvu s týmem NRG, čímž způsobil obrovský rozruch na americké scéně. Jaký dopad bude mít jeho návrat na výkony NRG?

V sestavě nahradí kanadského veterána Damiana „daps“ Steele, který se přesunul na trenérskou pozici. Ta mu není cizí, protože v minulosti už na takovém postu několikrát působil. Tým čeká nejprve ESL Challenger League a v srpnu se představí na velkém turnaji BLAST Premier. S dlouhou historií a úspěchy, vidí v tým v posile nejen zkušeného hráče, ale také lídra, který dokáže tým posunout na vrchol. Našel „Kapitán Amerika“ nový domov?

Sestava týmu NRG:

  • Spojené státy americké Joshua „oSee“ Ohm
  • Spojené státy americké Vincent „Brehze“ Cayonte
  • Kanada Jadan „HexT“ Postma
  • Spojené státy americké Timothy „autimatic“ Ta
  • Spojené státy americké Nicholas „nitr0“ Cannella
  • Kanada Damian „daps“ Steele
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.