Přejít k hlavnímu obsahu

Monte a hvězdný AWPer jdou každý svou cestou. STYKO teď čeká na nového spoluhráče

5. 7. 2024 | 17:30 Counter-Strike 2 Přestup
Nadešel další zlomový moment pro ukrajinskou organizaci. Monte dnes veřejnosti oznámilo, že se loučí se svým hvězdným AWPerem a IGL Volodymyrem „Woro2k“ Veletniukem. Tento krok znamená konec téměř dvouleté éry pro jednoho ze zakládajících členů týmu.
Woro2K
Woro2K
Zdroj: HLTV

Není to tak dávno, co Monte přivítalo nové tváře - trvalou posilu Martina „STYKO“ Styka a dočasného pátého hráče Aliho „hAdji“ Haïnousse. Tým ale zatím neprozradil, kdo vystřídá odcházejícího Woro2k, i když náznaky na sociálních sítích naznačují, že náhradník je již na obzoru. Další změny v sestavě tak nejsou vyloučeny. Osud odcházející hvězdy zůstává zatím zahalen tajemstvím. Na sociálních sítích naznačil, že již podepsal smlouvu s novým týmem, ale oficiální potvrzení zatím chybí. Všichni fanoušci tak netrpělivě čekají na další kroky 22letého ukrajinského hráče.

Woro2k byl u vzniku Monte v červenci 2022 a tým brzy dosáhl prvních úspěchů v online turnajích. S příchodem Szymona „kRaSnaL“ Mrozka, Viktora „sdy“ Orudzeva a Sergey „lmbt“ Bezhanova na začátku roku 2023 začala sestava stoupat po světovém žebříčku. Významným milníkem bylo především senzační tažení na Paris Majoru, kde se dostali mezi osm nejlepších týmů světa.

I přes odchod klíčového hráče Mohammada „BOROS“ Malhase dokázal tým pokračovat ve skvělých výkonech. S Alexanderem „br0“ Brem získali například čtvrté místo na ESL Pro League, druhé místo na Roobet Cupu a dokonce trofej na ESL Challenger Jönköping, čímž se zařadili mezi pět nejlepších týmů na světě ke konci roku 2023. Začátek roku 2024 však přinesl další odchody, když tým opustili br0 a sdy. Výkony týmu začaly upadat a Monte se propadlo v žebříčku. S nynějším odchodem nezůstal v týmu žádný z původních členů.

Aktuální sestava Monte:

  • Slovensko Martin „⁠STYKO⁠“ Styk
  • Francie Ali „⁠hAdji⁠“ Haïnouss (stand-in)
  • Ukrajina Sergiy „⁠DemQQ⁠“ Demchenko
  • Polsko Szymon „⁠kRaSnaL⁠“ Mrozek
  • Ukrajina Sergey „⁠lmbt⁠“ Bezhanov (trenér)
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.