Přejít k hlavnímu obsahu

Ubisoft opět sází na NFT. S japonskými vývojáři pracuje na novém kontroverzním titulu

6. 7. 2024 | 16:00 Komentář
Ubisoft se opět vrací k technologii NFT, tentokrát její využití ale myslí smrtelně vážně. Společnost spolupracuje s předními vývojáři blockchainových aplikací z Double Jump Tokyo a společně plánují „zrychlit“ globální adopci „web3“ her pomocí nové platformy. Nový taktický RPG titul pod názvem Champions Tactics: Grimoria Chronicles má být vstupní branou pro sérii NFT, které hodlá hráčům předložit.
Champions Tactics: Grimoria Chronicles
Champions Tactics: Grimoria Chronicles
Zdroj: Ubisoft

Není to poprvé, co Ubisoft koketuje s NFT. Na konci roku 2021 představil platformu Quartz, která však neslavně selhala. Následovalo partnerství s Immutable, jež dosud nepřineslo očekávané výsledky. Ubisoft však neztrácí naději a věří, že tentokrát to vyjde. Do třetice všeho dobrého, že? Ubisoft odhalil Champions Tactics již minulý rok, ale projekt zůstal pod pokličkou až do nedávné tiskové zprávy.

Jednat se má o PVP taktickou RPG hru na počítače, která je teprve ve vývoji. Inspirována klasickými strategickými deskovými hrami a moderními tahovými RPG, přináší temnou fantasy do multiplayerového zážitku. „Sestavte tým mytických šampionů, zapojte se do napínavých taktických soubojů proti ostatním hráčům a objevte legendy temného a mystického světa Grimoria,“ lákají vývojáři. Champions Tactics k tomu nedávno spustila kolekci „Warlords“, jejich první PFP sbírku 9 999 unikátních digitálních sběratelských předmětů. S více než 170 unikátními rysy včetně zbroje, zbraní, pokrývek hlavy a dalších je každý Warlord jedinečný.

A přesně tady vstupuje onen Ethereum blockchain. „Warlord“ postavičky totiž slouží jako „vstupenky“ pro nadcházející hratelné postavy: The Champions. Díky technologii japonských vývojářů a verze blockchainu budou hráči moci od 18. července zdarma získat tři „šampiony“, se kterými budou moci soupeřit proti ostatním hráčům.

Přestože se jedná o ambiciózní projekt, není jisté, jak na něj zareaguje širší komunita. „Spojení sil s Ubisoftem je pro Double Jump Tokyo významným milníkem. Jsme nadšeni z potenciálu web3 a digitálního vlastnictví ve hrách ve spolupráci s Ubisoftem. Partnerství s tak renomovaným globálním lídrem nám umožňuje pokračovat v našem neúnavném úsilí o dodávání výjimečných her komunitám a zároveň urychlovat celosvětovou adopci web3 herní technologie,“ prohlásil k tomu CEO Double Jump Tokyo, Hironobu Ueno.

S využitím svých odborných znalostí, jako technologický lídr a průkopník v oblasti blockchainu, poskytne Double Jump Tokyo komplexní podporu pro web3 integraci Champions Tactics. Tato iniciativa zahrnuje vydání NFT pro Champions Tactics prostřednictvím řetězce HOME Verse. Otázkou zůstává, zda tento nejnovější pokus Ubisoftu o integraci NFT do herní sféry přinese kýžený úspěch. Hráči po celém světě jsou zatím k NFT skeptičtí, ale možná právě tento titul změní jejich názor. Anebo je utvrdí v jejich skepsi.

Štítky: Ubisoft, web3, nft
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.