Přejít k hlavnímu obsahu

Seriál Horizon Zero Dawn nakonec nebude? Tvůrce je manipulátor a tyran, tvrdí účinkující

6. 7. 2024 | 14:00 Kauza
Fanoušci populární herní série Horizon Zero Dawn mají důvod ke smutku. Za zrušením plánované televizní série od Netflixu na motivy oblíbeného titulu stojí údajného toxického chování showrunnera Steva Blackmana. Tento proces signalizuje možný zásah do adaptace milované videohry a nechává budoucnost projektu nejistému osudu.
Seriál Horizon Zero Down nakonec nebude?
Seriál Horizon Zero Down nakonec nebude?
Zdroj: Guerrilla Games

Poslední události okolo chystaného seriálu založeném na oblíbené herní sérii Horizon Zero Dawn vyvolaly nejen smutek u fanoušků, ale zároveň také znepokojení v celém zábavním průmyslu. Projekt měl totiž na starost jeden z tvůrců známé série Umbrella Academy, Steve Blackman, který byl náhle obviněn z manipulativního a tyranského chování na place. Toto tvrzení potvrdilo hned dvanáct lidí, kteří s tím šli na veřejnost.

Ačkoliv Blackman veškerá obvinění obvinění kategoricky popřel, jejich vznik přiměl několik investigativních novinářů k hlubšímu prozkoumání jeho kontroverzních činů. Podle novinářky Cheyenne Roundtree, která původní příběh přinesla, byly všechny projekty spojené s Blackmanem nyní zrušeny. To zahrnuje i očekávaný seriál Horizon Zero Dawn a také projekt Orbital. Přestože se zatím neví, jak daleko se tým dostal s produkcí, je pravděpodobné, že projekt nebyl příliš daleko. Fanoušci ale nemusí zoufat úplně. Vzhledem k úspěchu jiných adaptací, jako je cenami ověnčený seriál The Last of Us, je velká šance, že Sony převezme produkci a najde nového partnera.

Téma televizního seriálu na motivy Horizon Zero Dawn bylo dlouho diskutováno díky bohatému a pohlcujícímu příběhu a nádhernému světu hry. Seriál měl potenciál stát se dalším velkým hitem, zvláště po úspěchu adaptace The Last of Us. Náhlé rozhodnutí o zrušení seriálu však nechává fanoušky pouze ve sféře spekulací, zdali ještě bude mít nějakou budoucnost.